Žáci o víkendu byli rozdílně úspěšní
úterý 03. prosince 2013

Doma body zůstaly, z Krkonoš přibyl pouze jeden

Ti, kteří hráli s Vlašimí, naplno využili domácího prostředí a sebrali plný počet bodů. Ty, které čekal výjezd do Krkonoš, mají z venku jenom bod. Řeč je o žákovských třídách, jež o víkendu měly na programu další mistrovská utkání. Pětka a sedmička je zvládly, šestka napůl a osmička skoro... Ale turnaj v minihokeji tentokrát sehrála i čtvrtá třída (na snímku). Svůj poslední.

Velká show mladého útoku

Páťáci si v první vzájemné bitvě poradili s Vlašimí rekordním vítězstvím této sezony, když svého soupeře rozdrtili 22:1. Tentokrát už to ale tak jednoznačné nebylo. "Hráli jsme špatně. Jim zachytal gólman, ale my prožili jedno z nejhorších utkání," vysvětlil trenér Zbyněk Zavadil po zápase, v němž se dvakrát prosadil Timothy Barratt a jednou Marek Vlasák.

O den později ale Zavadilovi udělali hráči radost, když v utkání o Pohár primátora Prahy porazili Slavii 5:4. A byť kouč výkony jednotlivců nerad vyzdvihuje, tentokrát musel. Protože všechny góly zařídil jediný útok ve složení Lukáš Strnad - Aleš Čech - Marek Vlasák, tedy hráči ročníku 2004, kteří nastupují proti starším klukům.

"Umí hrát krásný kombinační hokej, jsou šikovní. Navíc proti Slavii není jednoduché se prosadit a oni to dokázali i proti staršímu ročníku," rozplýval se Zavadil. Čtyřmi brankami zazářil Čech, jednu přidal znovu Vlasák. "Ale i Lukáš je skvěle doplňoval," dodal trenér.

5. třída: HC Letci - Vlašim 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky domácích: Barratt 2, Vlasák.

HC Letci - Slavia Praha 5:4 (2:1, 3:1, 0:2)
Branky domácích:
Čech 4, Vlasák.

Nepříliš oblíbený soupeř

Šesťáci zatím kontrolují vedoucí příčku své skupiny, ale tentokrát ztratili bod za remízu 1:1. O jedinou trefu hostů se postaral útočník Michal Klimo. To, že jsou Krkonoše pro malé Letce neoblíbeným soupeřem, dokazuje i bilance: právě s nimi utrpěli jednu ze dvou dosavadních porážek v sezoně.

"Předvádí nepříjemný, důrazný, velmi bruslivý, silový hokej, se kterým máme problémy," tvrdil asistent trenéra Ivan Utěšil. "Soupeř hrál velmi dobře, my na velkém hřišti naopak podali podprůměrný výkon, jeden z nejhorších v sezoně," dodal. Jeho tým přesto prodloužil sérii bez porážky už na sedm zápasů.

6. třída: Krkonoše - HC Letci 1:1 (0:0, 1:0, 0:1)
Branka hostů:
Klimo.

Jen splněná povinnost

Sedmáci navázali na vítězství svých mladších parťáků a doma si s Vlašimí poradili také. S přehledem - téměř rozhodnuto totiž bylo už po dvou třetinách, kdy Letci vedli o tři branky. "Bylo to povinné vítězství, protože jsme hráli s posledním celkem tabulky," řekl Martin Rousek.

Na vítězství 6:1 se podíleli dvěma góly Jan Výrut a po jednom Samuel Duchan, Karel Klikorka, John Riley a Martin Rudolf. "Přesto máme na čem pracovat. Před postupem do další fáze se musíme zlepšit, protože nás čekají kvalitnější soupeři," dodal kouč třetího týmu tabulky.

7. třída: HC Letci - Vlašim 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
Branky domácích:
Výrut 2, Duchan, Klikorka, Riley, Rudolf.

Bodová ztráta v závěru

Osmá třída neodčinila porážku se Slavií a v Krkonoších zažila podruhé v řadě zápas, z něhož nemá ani bod. "Bohužel rozhodly individuální chyby, kterých kluci udělali hodně. V tomhle věku ale na ně mají ještě právo," popsal trenér MIlan Antoš.

"Začali jsme špatně, ale pak se obrovsky zvedli," dodal. V jeho družstvu se střelecky prosadili Jan Červenka, Jakub Mařík a Dominik Sklenář - všichni ve druhé třetině. Do té třetí šli Letci s gólovým náskokem, ale dvakrát inkasovali a vedení neudrželi. V soutěži se nadále pohybují kolem středu tabulky.

8. třída: Krkonoše - HC Letci 4:3 (2:0, 0:3, 2:0)
Branky hostů:
Červenka, Mařík, Sklenář.

Derniéra na malém hřišti

Letošní derniéru v minihokeji mají za sebou i čtvrťáci, kteří na Spartě odehráli poslední turnaj. Od ledna jim totiž startuje soutěž s mistrovskými zápasy na celé hřiště. V neděli se s malým kluzištěm rozloučili důstojně - vítězstvím a porážkou proti pražské Slavii a vítězstvím a remízou s rivalem ze Sparty. Turnaje s tradičními pražskými kluby byly pořádány jednou do měsíce a pro rok 2013 skončily.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka