V přeboru pokračuje stíhací jízda
pondělí 02. prosince 2013

Muži jsou opět blíž špici. Ale zranil se jim brankář

Co se už dopředu očekávalo, se v Pražském přeboru také stalo. Jen šlo o to, zda se letňanští muži na jeden tým před sebou dotáhnou úplně, nebo se vedoucí dvojici přiblíží na bod. Svoji povinnost proti "béčku" Kobry splnili v podobě vítězství 5:3. A jelikož pražská Hvězda s Lomnicí nad Popelkou remizovala 4:4, došlo nakonec k alternativě druhé.

Teď jde o to, zda je lepší. "My jsme si to mysleli, ale když nad tím zpětně přemýšlíme, možná by se nám víc hodilo vítězství Hvězdy," uvažuje kapitán Letců Jan Mišner. Tým má momentálně 21 bodů, o jeden méně než vedoucí tandem. "A nám do nadstavby zbývá vzájemný zápas pouze s Hvězdou. Když Lomnice už nezaváhá, základní část nevyhrajeme."

Letňany totiž měly cíl postoupit z prvního místa. I v nadstavbě však budou mít vše ve vlastních rukách - první čtyři postupující si to totiž znovu rozdají mezi sebou. "Jen bychom nemuseli mít los zápasů takový, jaký si představujeme," dodává Mišner.

Ofenzivní opora Letců se o víkendu proti "béčku" Kobry zapsala dvakrát mezi střelce, stejně úspěšný byl i parťák Jiří Mrázek. Gól a asistenci zaznamenal také Ladislav Kadaně.

Kaňkou na výhře bylo zranění brankáře Matěje Olivy, který po nešťastném zásahu kotoučem zůstal otřesen a musel být střídán ve druhé třetině. "První třetinu jsme dobře rozehráli, ale tenhle moment nás trochu poznamenal. Pustili jsme pak soupeře do hry," viděl Mišner.

Přesto Letci vývoj utkání kontrolovali a soupeře nikdy nenechali dotáhnout. Těžší práce je čeká už příští víkend, kdy doma přivítají čtvrté Louny.

Kobra Praha "B" - HC Letci 3:5 (0:2, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 40. Makalouš (Švacha, Gron), 50. Švacha (Kostka, Finkes), 55. Kostka - 2. Mrázek (Kozák), 15. Mišner (Král), 47. Mišner, 47. Kadaně (Horáček), 55. Mrázek (Kadaně, Zima). Kobra "B": Remeš (Kucharczyk) - Procházka, Šubrt, Makalous, Svoboda, Michalů, Srkal, Finkes, Kostka, Beránek, Kyncl, Hanzlík, Sysel, Gron, Švacha, Procházka, Kois. HC Letci: Oliva (Hejna) - Mišner, Valder, Šramota, Král, Štěpán, Boček, Kozák, Mrázek, Božilov, Bíle, Kadaně, Manhart, L. Novák, Horáček, Fiala, Zima, Utěšil, Packo, Slavík, Březina.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka