Výhra nad Klatovy, pak porážka v Ústí
neděle 01. prosince 2013

Hlavní mise splněna. Junioři postupují do další fáze

Čert vem nedělní prohru 1:2 v Ústí nad Labem. Letňanští junioři svůj nejdůležitější zápas zvládli už o dva dny dříve. Domácím vítězstvím 4:2 nad Klatovy si v pátek zajistili postup do další fáze druhé nejvyšší ligy. "Hlavní cíl jsme splnili. Teď už nás čeká nadstavba, kterou si budeme hlavně užívat," pochvaloval si hlavní kouč Milan Antoš.

Juniory čekali soupeři z opačných pólů tabulky, snadná práce to však nebyla ani s jedním. Poslední Klatovy Letce v pátek zaskočily urputnou obranou, která fungovala celé dvě třetiny.

"Oni si totiž naši chlapci mysleli, že se nemůže nic stát, a taky k tomu ze začátku takhle přistoupili," vyčítal svým svěřencům asistent trenéra Jiří Nikl. "Byl to rozpačitý zápas, ale naštěstí jsme ho zvládli."

Připomínalo to bušení do vrat. Domácí si vypracovávali jednu šanci za druhou, ale prosadit se do druhé přestávky dokázali jedinkrát. Zlom nastal až v závěrečné třetině, kdy důležitý duel za stavu 1:2 otočili třemi góly. Po trefách Bartoloměje Uhlíře, Michala Nováka, Jakuba Rulfa a Martina Kotyry.

V Ústí by slušela zápasu remíza

Mnohem víc byl s předvedenou hrou Jiří Nikl spokojen až v nedělním zápase, který Letňanští paradoxně prohráli. A to až v poslední třetině. Díky Michalovi Neumanovi zápas skvěle rozehráli, jenže ústeckého lídra pak nechali dvakrát skórovat v přesilovce.

Ten den už nebyl s týmem hlavní kouč Milan Antoš, který si plnil komentátorské povinnosti v České televizi.

Jeho kolegovi se líbilo především nasazení hráčů. "Na to, s jak okleštěnou sestavou jsme proti Ústí nastoupili, to byl velmi dobrý výkon. V závěru jsme měli čtyři minuty velký tlak, ale nevyužili jsme ho. Remíza by zápasu slušela," řekl Nikl.

Tým postupuje ze 4. místa skupiny Západ do nadstavbové části, kde se utká s nejlepšími celky ze skupin Východ a Střed. Dvanáct nejlepších se rozdělí do dvou šestičlenných divizí na západní a východní. A v nich se čtyřkolově utká každý s každým.

Junioři si uvědomují, že sbírat body bude v téhle fázi mnohem složitější. "Ale nemá cenu si teď dávat nějaké cíle, chceme si hlavně užívat hokej a až vývoj ligy ukáže," tvrdí Antoš.

Postup ze základní části bere jako obrovský úspěch. "Na to, že jsme hráli na málo obránců a v úvodu soutěže jsme nemohli kvůli registracím stavět nějaké hráče, je to skvělý výsledek," dodal.

HC Letci - Klatovy 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Branky domácích: Uhlíř, Novák, Rulf, Kotyra.

Ústí nad Labem - HC Letci 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky hostů
: Neuman.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka