Muži protáhli sérii neporazitelnosti
pondělí 09. prosince 2013

Kuriózní zranění: málem si zlomil ruku při nájezdu

Na osm výher už protáhli svoji šňůru neporazitelnosti letňanští muži. Pokud jim vydrží i následující víkend, možná se v tabulce posunou ze třetího místa výš. Zatímco ve 14. kole Pražského přeboru porazili v sobotu 5:1 Louny, příště svedou tvrdou bitvu na ledě lídra. S pražskou Hvězdou, která jim uštědřila dosud poslední porážku v sezoně.

Na ni Letňanští ztrácí pouhý bod, stejně jako na Lomnici nad Popelkou. Vedoucí tandem stíhají s celkovým počtem třiadvaceti. Poslední dva přidali díky triumfu nad lounským soupeřem, který je v tabulce čtvrtý.

"Splněná povinnost. Zase jsme neproměňovali šance, ale tohle je u nás normální, byl to z naší strany dobrý zápas,"
neskrýval spokojenost trenér Jan Doutnáč. "Ten příští proti Hvězdě však bude jeden z klíčových. Nutně jim potřebujeme vrátit porážku z minule."

Jeho parta o vítězství definitivně rozhodla až ve třetí třetině, do které šla s dvougólovým vedením. Když hosté snížili na 1:2, klid domácím vrátil svojí druhou trefou v zápase Tomáš Král, jenž přidal ještě asistenci.

A přece ten večer nedopadlo všechno zcela ideálně...

Stalo se to v samotném závěru utkání - 21letý Jan Valder se chystal na trestné střílení a na střídačce si vzal k provedení nájezdu schválně hokejku, s níž zápas nehraje. Jenže při pokusu o blafák přepadl přes brankáře tak nešťastně, že se narazil o brankovou konstrukci. "Letěl do tyčky hlavou, před kterou si stihl dát ruku, ale tu teď má dost naraženou," popsal incident Doutnáč.

Mimochodem - celé video můžete vidět zde.

Autor druhé branky duel už nedohrál. Místo toho zůstal na ošetřovně s podezřením na naštípnutou kost, které se naštěstí nepotvrdilo. I proto Letci doufají, že svého parťáka budou mít o víkendu k dispozici.

"Chraň ho ruka Páně, jestli ne, protože teď to byl jeden z našich nejlepších hráčů,"
doufá Doutnáč. "Ale na jedno se může připravit rovnou: nějakou dobu teď nejspíš bude v kabině terčem narážek a posměchu," dodal s úsměvem.

Ostatně Karel Manhart už si svého spoluhráče dobírá. "Jan Valder - exekutor kamikaze," napsal na sociální síti Facebook.

HC Letci - Louny 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. Král (Boček, Packo), 39. Valder (Božilov, Bílek), 53. Král (Mišner, Šramota), 56. Mišner (Král, Šramota), 60. Manhart (Kozák, Štěpán) – 47. Veselák.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka