Žákovské třídy bojovaly proti Kolínu
úterý 10. prosince 2013

Pětka utrpěla teprve třetí porážku, sedmáci vyhráli

Obě třídy jsou ve svých soutěžích na třetím místě. Obě si však vedly proti Kolínu rozdílně. Zatímco sedmička poměrně jasně vyhrála, pětka si připsala teprve třetí porážku v sezoně. Šesťáci a osmáci o víkendu nenastoupili, své zápasy si odehráli už minulý pracovní týden.

I přes prohru nejlepší zápas

Pět zápasů trvala vítězná série páťáků, než ji v sobotu ukončil Kolín. Tvrz malých Letců vyloupil vedoucí tým tabulky v poměru 3:2. Za domácí se trefili David Straka s Hanou Haasovou, díky jejichž gólů žila naděje na výhru. Než hosté rozhodli trefou v závěrečné třetině.

"Ale byl to nejkvalitnější zápas, co jsme letos odehráli," chválil přesto kouč Zbyněk Zavadil. Zatímco jeho tým nastupuje se třemi hráči z mladšího ročníku 2004, soupeř má v týmu několik dětí o dva roky starších. "Asi rozhodlo časté vylučování, které by se v naší kategorii nemělo moc stávat. Ale Kolín je výborný tým a prohrát s ním není žádná ostuda," dodal Zavadil.

5. třída: HC Letci - Kolín 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky domácích: Straka, Haasová.

Hattrick a jedna divoká třetina

Sedmáci mají v soutěži jen o jednu porážku víc než pátá třída, ale tentokrát si vítězství pohlídali. Na skóre 7:3 se střelecky podíleli hattrickem Samuel Duchan, dvěma góly pak Martin Rudolf a po jednom Tomáš Hruška s Danielem Vlčkem. O vítězství rozhodla druhá část hry, kterou Letci vyhráli v poměru 5:0.

"První třetina byla z naší strany slabší, teprve pak se náš výkon zvedl," hodnotil zápas Martin Rousek. "Celkově jsme odehráli poměrně dobré utkání. Nechci vyzdvihovat individuality, spíš kolektivní výkon," zdůraznil trenér.

7. třída: HC Letci - Kolín 7:3 (1:2, 5:0, 1:1)
Branky domácích:
Duchan 3, Rudolf 2, Hruška, Vlček.

Dvě zlaté remízy i tři porážky v řadě

Šesťáci a osmáci si zápasy s Havlíčkovým Brodem odehráli už minulý týden. Zatímco ve starší kategorii si Letci připsali po výsledku 2:4 už třetí prohru v řadě, mladší ročník podruhé po sobě remizoval - tentokrát 3:3.

V obou případech však mají body šestky cenu zlata, protože vždy vyrovnávala těsně před koncem. Naposledy díky dvoubrankovému hrdinovi Michaelu Krutilovi, jenž jako obránce projel celým hřištěm a své sólo přesně zakončil. "Nehrajeme teď v kompletní sestavě, ale v současnosti kluci předvádí skvělý, týmový výkon," těší kouče Jana Zlatohlávka. 

6. třída: HC Letci - Havlíčkův Brod 3:3 (0:0, 0:1, 3:2)
Branky domácích:
Krutil 2, Jansa.

8. třída: HC Letci - Havlíčkův Brod 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky domácích:
Kalina, Antoš.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka