Mladší dorost sahal na skalp Chomutova
čtvrtek 12. prosince 2013

Prokletí nájezdů. Letce srazily po skvělém výkonu

Ten tým nemá špatnou sezonu, ale v jedné věci by se potřeboval sakra chytit. Až u mladšího dorostu Letňan budete projíždět výsledky v nastavení, narazíte jen a pouze na červená čísla. V součtu s přípravnými zápasy extraligoví Letci prohráli už šest utkání po samostatných nájezdech a jedno další v prodloužení, zatímco sami nezvrátili bitvu ve svůj prospěch nikdy. Ani teď ve čtvrtek. Po skvělém výkonu s Chomutovem...

Je to škoda, protože zrovna tento soupeř patří mezi nejlepší v soutěži. A postavení na druhém místě tabulky dává jeho síle za pravdu. O to víc porážka 2:3 mrzí, když Letci byli vítězství zatraceně blízko. Vždyť ho znovu ztratili až v penaltovém rozstřelu.

Zklamání. Tak stručně se dala po čtvrtečním duelu popsat nálada v domácí kabině. "Jsme zklamaní, já i kluci. Co jim mám říct, když sami cítí, že tu odehráli skvělý zápas," kroutil hlavou Lukáš Lomický.

Tenhle kouč se svým svěřencům nebojí vynadat, jenže tentokrát k tomu neměl žádný důvod. Ba naopak. "Chtěl bych hráče hlavně pochválit, protože odehráli zápas ve skvělém tempu a plnili věci, které cvičíme. Byl to jeden z nejlepších výkonů, který jsem u nich viděl."

Jenže na tři body nestačil.

Přitom by to byl nádherný příběh, kdyby měl pro Letce šťastný konec. Ve druhé třetině pustili Chomutov do vedení nešťastným gólem, ale po výhře prahli tak silně, že si v závěru utkání vynutili přesilovku, v níž puk dotlačili vyrovnávací trefou do branky. Pouhých sto vteřin před sirénou.

"Nebyla to žádná náhoda, kluci si za tím gólem šli," ujišťoval Lomický. "Bylo cítit, že to dáme. Kromě první vyrovnané třetiny jsme v těch dalších dvou byli lepší. Všichni makali na sto procent."

V nájezdech však byl za pražský tým úspěšný jen Václav Burda. Když pak Jiří Průžek s Janem Wojnarem neproměnili, spadl bod navíc chomutovským hokejistům do klína.

Letňanům naopak lichotivá série skončila a ta méně příznivá se natáhla. První trvala tři vítězné zápasy v řadě, druhá se zmiňovanou bilancí prohraných nájezdů pokračuje už šest utkání.

Utnout ji mohou v neděli proti Karlovým Varům, které Letci už dvakrát porazili. Nebo radši ne - vyhrát za tři body by bylo mnohem lepší.

HC Letci - Chomutov 2:3sn (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Vojtela (Volf, Mařík), 59. Pařík (Mařík, Starosta) - 8. Šilar (Svoboda), 21. Hajič (Svoboda, Kulich), rozhodující nájezd Buchtela. Rozhodčí: Kratochvíl - Klouček, Šťovíček. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 87. Střely na branku: 31:38.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka