Porážka s Hvězdou by mohla hodně mrzet
úterý 17. prosince 2013

Muži nezvládli klíčové derby. Kouč: Kvůli hrubkám

Poráželi jednoho soupeře za druhým a dychtivě čekali na příležitost odvety. Jenže když konečně přišel čas, nepovedla se. Letňanští muži nezvládli jeden z nejdůležitějších zápasů sezony a v sobotu prohráli na ledě pražské Hvězdy 1:2. Útok na špici tabulky jim nevyšel. Místo toho nechali lídra zase utéct.

Letci by na první místo beztak nedosáhli ani v případě vítězství. Vedoucí tandem, kde spolu s Hvězdou vládne Pražskému přeboru i Lomnice nad Popelkou, však teď budou zatraceně těžko dohánět.

Oba jejich soupeři mají 26 bodů, týma trenéra Jana Doutnáče o tři méně. V sobotu přitom začalo vše nadějně - kapitán Jan Mišner poslal v 11. minutě hostující mužstvo do vedení 1:0.

Jenže vydrželo jen do druhé třetiny.

V té domácí vyrovnali a v 52. minutě přidali rozhodující gól. Co je horší, byl úplně zbytečný, jak přibližuje kouč Doutnáč: "Vyhazovali jsme kotouč od naší branky úplně naslepo, navíc středem hřiště. Tam si najel protihráč, zpracoval ho a byl sám před gólmanem."

Letci se snažili alespoň vyrovnat a dvě a půl minuty hráli v šesti s odvolaným brankářem. "Vytvořili jsme si velký tlak a dostali se k pěti nebo k šesti střelám. Jedna z nich byla dokonce gólová, ale nakonec jsme to tam nedotlačili," říká trenér, kterého překvapilo, kolik chyb oba týmy v utkání předvedly.

"Což je zvláštní vzhledem k tomu, že šlo o mužstva z popředí tabulky. Rozhodující bylo, že my jsme udělali o tu jednu chybu navíc."

Letci měli do sobotní bitvy sérii osmi zápasů bez porážky. Začala i skončila po prohře od stejného soupeře.

Hvězda je v boji o postup do 2. ligy jejich hlavní rival - zatímco o pár týdnů dříve si s Lomnicí poměrně snadno pohráli, na pražského soka zatím nemají recept. Jejich vzájemné zápasy bývají hodně vyhrocené a ten o víkendu nebyl výjimkou.

"Ta porážka nás hrozně mrzí, protože jsme chtěli strašně moc uspět. Ještě půl hodiny po zápase seděli všichni v šatně a nesvlékali se. Bohužel, nedá se nic dělat."

Třeba to vyjde až v nadstavbové části, kde se oba ríivalové znovu střetnou. Tu už mají Letňanští tři kola do konce jistou, ale tříbodové manko může být  příliš velké. "Pořád to máme ve svých rukách, ovšem musíme vyhrávat víc a víc zápasů, takže není mnoho prostoru na zaváhání. Tím se celá situace komplikuje," uvědomuje si Doutnáč.

Hvězda Praha - HC Letci 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Nedvěd (Hučko), 52. Vladyka (Hučko) - 11. Mišner (Šramota). Hvězda Praha: Vokatý - Abrahám, Šimek, Petráček, Němec M., Vladyka, Budina, Pečenka - Malý, Veselý, Nacházel, Nedvěd, Němec A., Hučko, Láska, Novák P., Lobo. HC Letci: Oliva - Boček, Zima, Krňanský, Božilov, Novák L., Kozák, Březina, Packo - Král, Šramota, Mišner, Kadaně, Bílek, Mrázek, Manhart, Štěpán, Valder.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka