Letci se s rokem loučí výhrou a porážkou
neděle 15. prosince 2013

Spoléháme jen na jeden útok, mrzí trenéra juniorů

Nedávno vyzdvihoval juniorské obránce, jak v tak malém počtu zvládli úspěšně odehrát základní část. V té nadstavbové se Milanu Antošovi pro změnu nelíbí hra útočníků. Tedy přesněji: "Náš tým táhne první lajna, ty ostatní se s ní jenom vezou," říká uznávaný trenér. Letňanští teenageři sice v týdnu porazili 4:3 Velké Popovice, poslední bitvu letošního roku však nezvládli a v Táboře prohráli 2:3.

Téměř měsíční zápasovou pauzu mají před sebou juniorští Letci. Chybělo málo a v bojích o postup do extraligové baráže mohli Vánoce strávit v čele své skupiny. "Je to škoda, že jsme to nezvládli, ale i tak je trochu zázrak, že jsme tam, kde jsme. Tuhle pauzu každopádně vítáme," tvrdí Antoš.

Zatímco on přelom roku stráví jako televizní analytik na mistrovství světa dvacítek ve Švédsku, jeho svěřenci mají před sebou dlouhou regeneraci a odpočinek. Přišla v pravý čas. Vždyť v Táboře tým trápila marodka a díry v sestavě složitě lepil, třeba i s hrou na dva centry.

Nakonec marně. Na ledě zřejmě nejslabšího soupeře prohrál gólem, který domácí vstřelili minutu a půl před koncem třetí třetiny. "Nevím, jestli hráči vnímají blížící se svátky, ale přistoupili k tomu hodně špatně. Byl jsem strašně zklamaný a jsem pořád," přiznal ještě den po sobotním utkání Antoš.

Málem ztratili čtyřgólové vedení

V něm se potvrdila jeho slova o útočné síle. Oba góly zařídila jen základní kostra týmu - tedy členové první formace Bartoloměj Uhlíř s Martinem Kotyrou, s nimiž hraje ještě Martin Bartoš. Druhý jmenovaný se trefil v posledních třech zápasech a hlavně jeho útok dělá starosti soupeřům.

Dělal i ve čtvrtek Velkým Popovicím, které Letcům podlehly 3:4. Jenže ideální tenhle výkon týmu také nebyl.

Vždyť Letňany vedly 4:0 a měly zápas jasně ve svých rukách. "Pak jsme bohužel polevili, začali jsme faulovat, každý chtěl dát gól a hra se nám vinou našich chyb zhroutila. Štěstí že jsme to vítězství ubránili," tvrdil Antoš.

Díky výhře si však jeho parta drží kontakt se špičkou tabulky. V nadstavbové části si za čtyři zápasy připsala zatím sedm bodů. 

V novém roce bude tohle konto znovu chtít rychle rozšířit.

Velké Popovice - HC Letci 3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
Branky hostů: Bartoš, Kotyra, Klindera, Homolka.

Tábor - HC Letci 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky hostů: Kotyra, Uhlíř.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka