Letec trávil týden v reprezentaci do 16 let
pondělí 23. prosince 2013

Uragán. Bek Starosta na vlastní kůži zažil sílu Rusů

Těsně před Vánocemi má za sebou další reprezentační kemp. Tentokrát ale ten ze všech nejnáročnější. Martin Starosta, obránce letňanského dorostu, byl znovu vybrán do národního týmu do 16 let, který nabitý týden zakončil třemi zápasy ve třech dnech proti silné sborné. A ve všech třech případech musel od Rusů strávit velmi těžkou prohru.

Tohle byla zcela jiná prověrka, než když naposledy mladí Češi sehráli rychlou "trilogii" proti Švýcarsku. V listopadu sice dokázali uspět ve dvou ze tří utkání, ale herně měli tehdy po celý víkend navrch.

Teď ne. Jako by se do Česka přiřítil malý uragán...

Porážky 2:6, 0:6 a 1:5 svědčí o tom, jak silného soupeře si tým Roberta Reichela na domácí soustředění pozval. A na vlastní kůži to měl možnost poznat i Martin Starosta, který za Letce hraje v kategoriích mladšího i staršího dorostu.

"Každý zápas s tak kvalitním soupeřem je pro kluky obohacením,"
snažil se v rozhovoru pro Českou televizi najít kouč Reichel i nějaká pozitiva. Jiří Lála, manažer reprezentačního týmu, prohlásil, že má tohle měření velký význam: "Protože v únoru budeme hrát Turnaj čtyř, kde nás čekají jen silní soupeři."

O nominaci na tuto akci bude dál bojovat i Letec Starosta, z něhož se stal v rozjeté sezoně pravidelný člen mládežnického výběru. Spolu s ním se v širší nominaci objevuje také další letňanský bek Michal Pařík.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka