V nadstavbě si "áčko" připsalo první výhru
neděle 19. ledna 2014

Naděje mužů žije. Drama proti Lomnici rozhodl Valder

Bylo to drama až do samotného konce, ale letňanský tým mužů ho nakonec zvládl. Rozhodující brankou z hole Jana Valdera pět minut před koncem. Dospělí Letci tak vstoupili do nadstavbové části prvním vítězstvím 3:2 nad Lomnicí nad Popelkou. A manko na jednoho ze svých hlavních rivalů stáhli na rozdíl jednoho bodu. "Musíme teď vyhrávat každý zápas. Zatím jsme udělali jen první krok ze šesti," připomíná trenér Jan Doutnáč.

Letňany v nadstavbové části o postup do dalších bojů mají první splněný cíl. Ve finálové skupině Pražského přeboru jsou se 31 body stále třetí, ale svému sobotnímu soupeři, který drží 2. místo, se výrazně přiblížily.

Do nadstavby si čtyři nejlepší kluby přenesly získané body i skóre ze základní části, takže lídr z pražské Hvězdy si po kanonádě 15:3 s Roudnicí nad Labem stále drží tříbodový náskok. Právě v Roudnici se Letci poměří s tamním týmem následující víkend.

"Odtamtud musíme jasně přivézt dva body a sledovat, jak dopadne druhý zápas,"
tvrdí Doutnáč. Podle jeho informací stáhla Hvězda pro tuto fázi sezony své nejlepší juniory. Její souboj s Lomnicí odhaduje letňanský kouč na 60:40 ve prospěch vedoucího celku.

Výkon toho svého hodnotil po poslední výhře velmi kladně. "Kluci to víc chtěli, o čemž svědčí i ten rozhodující gól, protože puk jsme do branky dotlačili doslova i s brankářem. Měli jsme celkově víc šancí. Byli jsme o chlup lepší."

Fanoušci hostů nesli porážku nelibě. "U nás dostanete desítku!" křičeli po závěrečné siréně na Letce. Ti jen na tribuny vysílali potutelný úsměv. Ve vyrovnaném utkání se pokaždé dostali do vedení - poprvé díky Karlu Manhartovi, podruhé zásluhou Ladislava Kadaněho.

Přesto nepříjemní Lomničtí dovedli vždy odpovědět.

"Nechávali nám volnou rozehrávku a uzavírali až modrou čáru. Nebylo snadné se do jejich pásma dostat," popsal Doutnáč taktiku soupeře. "A když se naopak dostali do protiútoku oni, byli velmi nebezpeční. Nepřekvapili nás, hráli ten svůj klasický hokej."

Tím svým naopak musí Letňanští přehrát všechny kluby. Chtějí-li být první a postoupit, nic jiného jim nezbývá.

HC Letci - Lomnice nad Popelkou 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Manhart, 30. Kadaně, 55. Valder - 25. Vašek (Martinec), 50. Martinec.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka