V Pražském přeboru se blíží klíčové derby
úterý 28. ledna 2014

Povinnost v Roudnici. Teď muže čeká neporažený rival

Dosud si sem tam mohli dovolit zaváhat, aby měli stále osud pevně ve svých rukách. Teď? Teď už žádný prostor na porážky není. Letňanští muži splnili povinnost a v nadstavbě Pražského přeboru uspěli 5:2 v Roudnici nad Labem, díky čemuž se už posunuli na druhé místo v tabulce. Jenže to nejdůležitější je teprve před nimi - první ze dvou klíčových soubojů s vedoucí Hvězdou Praha.

Opravdový den "D" čeká dospělé Letce v sobotu, kdy na svém ledě přivítají největšího rivala. Lídr v posledním kole porazil těsně 4:3 Lomnici nad Popelkou, kterou tím Letňany v tabulce přeskočily.

Jenže jinak se situace nemění - na Hvězdu stále ztrácí tři body. A chtějí-li si udržet naději na postup dál, musí ji poprvé v sezoně porazit. Do konce této fáze zbývají už jen čtyři zápasy. Dva z toho s nejtěžším sokem.

"Žádná zvláštní příprava nebude," tvrdí kouč Jan Doutnáč, jehož mužstvo v Roudnici kontrolovalo víkendový duel. "Dali jsme rychlé góly a v pohodě ho dohráli. Soupeřovi už o nic nešlo, možná proto nebyl tak důrazný a působil trohu odevzdaně."

Zato teď v týmu všichni vědí, že je čeká zcela jiná zkouška. Klíčová.

Když Letci v Roudnici vyhráli, první co v šatně zjišťovali, byl výsledek druhého utkání. Dopadl tak, jak dopředu tušili. Hvězdu se pokusí zastavit na třetí pokus, tu Hvězdu, která v sezoně ještě ani jednou neprohrála.

"Nejsou o nic lepší ani horší než my. Jen proměňují lépe šance," vidí Doutnáč.

Právě to podle něj rozhodne znovu. Plánuje zvláštní přípravu? "To ne. My si na tréninku řekneme, co na ně hrát a přes koho, a to se pak budeme snažit praktikovat. Tým máme pohromadě, žádná zranění."

To je dobrá zpráva, protože bitvy s Hvězdou bývají vždy ostřejší, i když v rámci pravidel. "Jen ten jejich kapitán tam pořád skáče, nadává a padá," rýpl si do soupeře Doutnáč. "Očekávám tvrdou, dramatickou bitvu, na kterou se přijde podívat hodně lidí."

Jak tohle vypjaté derby dopadne, se ukáže v sobotu.

Roudnice nad Labem - HC Letci 2:5 (0:2, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Nenadál (Beránek), 59. Sailer (Pokorný) - 4. Šramota (Valder), 13. Mišner (Valder), 29. Kadaně (Božilov), 33. Bílek (Manhart, Valder), 39. Valder (Novák). Roudnice nad Labem: Kolařík - Kopecký, Hlavička, Vacek, Purma, Tintěra, Pokorný, Sailer, Nenadál, Beránek, Barcal, Landsdorf, Šatra, Kuchař, Drábek, P. Novák, Dobiáš. HC Letci: Oliva (Hejna) - Mišner, Valder, Šramota, Král, Kadaně, Boček, Božilov, Bílek, L. Novák, Zima, Mrázek, Krňanský, Kozák, Manhart, Fiala, Štěpán.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka