Letňanští žáci odehráli další soutěžní kola
pondělí 27. ledna 2014

V sedmi zápasech malí Letci nasbírali pouze pět bodů

Další porci mistrovských utkání mají za sebou všechny žákovské kategorie Letců. Dvě z nich - pětka a sedmička - dokonce dvojnásobnou. Zatímco čtvrťáci si v nově rozjeté soutěži připsali první bod, dvě zmiňované třídy byly také úspěšné napůl. Šesťáci s osmáky se naopak vrátili ze svých venkovních zápasů s prázdnou. V konečném součtu tak byl uplynulý víkend méně úspěšný než obvykle.

Premiérový bod v rozjeté soutěži

Premiérový bod v soutěži na velkém hřišti zaznamenali letňanští čtvrťáci. Napotřetí se jim to povedlo v domácím utkání proti pražské Hvězdě, které skončilo remízou 5:5. Mezi střelce se zapsal Štěpán Šíba, Filip Blažek, Jakub Sýkora a dvakrát Petr Křišťan. "Bylo to vyrovnané utkání na obě strany. Nejprve jsme vedli, pak se nám podařilo vyrovnat, i když jsme mohli i vyhrát," shrnul trenér Jiří Nikl.

Ten však u svého celku zaznamenal ve srovnání s předchozími zápasy mírné zlepšení. "Už je to o krůček opravdu lepší. Děti se s přechodem na velký led srovnávají a nehrají ten hurá hokej, na který byly zvyklé z minihokeje. Tam se všichni rozjeli se za kotoučem. Už se to zvedá a já věřím, že to bude postupem času jen lepší a lepší," tvrdí kouč.

4. třída: HC Letci - Hvězda Praha 5:5 (2:2, 2:1, 1:2)
Branky domácích: Křišťan 2, Šíba, Blažek, Sýkora.

Zápasy pod novým trenérem

V sobotu páťáci poprvé v sezoně podlehli 1:2 pražské Slavii, když se v utkání chudém na góly prosadil za Letce jen Tomáš Václavík. "Z naší strany to bylo velmi špatné utkání bez světlého momentu. Na soupeře jsme nestačili v pohybu a byli u všeho později," hodnotil Martin Uldrich, jenž poprvé převzal kormidlo po trenérovi Zbyňku Zavadilovi. "Oba tábory berou zápasy jako velké derby a Slavia na nás byla nabroušená."

Na "první" vítězství v hlavní roli si kouč musel počkat jeden den navíc. Přišlo v neděli, kdy si jeho tým poradil s Kolínem a vyhrál 9:6. Hattrickem zazářil Lukáš Strnad a střelecky ho podpořili Aleš Čech, Timothy Barrat, Marek Vlasák, Jakub Tůma, Bartoloměj Novotný a znovu obránce Václavík. Právě jeho kromě týmového kombinačního výkonu vyzdvihl kouč Uldrich nejvíc. "Pro jeho pohyb, dobrou rozehrávku a velkou bojovnost."

5. třída: HC Letci - Slavia Praha 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branka domácích:
Václavík.

HC Letci - Kolín 9:6 (3:1, 4:2, 2:3)
Branky domácích:
Strnad 3, Čech, Barratt, Václavík, Tůma, Novotný, Vlasák.

Stíhací jízda s nešťastným koncem

Šestka na dálku soupeří s Libercem o první místo ve své skupině, jenže pořádné komplikace jí přidělal prohraný zápas v Havlíčkově Brodě. Pro Letce je to nejméně oblíbený soupeř, což dokazuje i bilance vzájemných zápasů: neporazili ho ani napotřetí, v tomto ohledu rarita. "Musím soupeře vyzdvihnout za kvalitní hokej, kterým dokáže trápit nejlepší týmy v lize," uznal sportovně trenér Jan Zlatohlávek.

Jeho tým doplatil na špatný úvod, když z prvních pěti střel dostal pět gólů. Svůj den neměli obránci ani jindy spolehlivý brankář Kryštof Urban. Po výměně gólmanů a zamíchání sestavy hosté začali velkou stíhací jízdu. Pokud lze najít pozitivum, pak určitě v tom, že Letňany stáhly skóre z 2:7 na 7:8. "Kluci se naučili hrát až do konce a málem to vyšlo. Místo gólu na 7:7 jsme ale dostali na 6:8, což bylo rozhodující," litoval kouč.

6. třída: Havlíčkův Brod - HC Letci 8:7 (5:2, 2:1, 1:4)
Branky hostů:
Adamec 2, Klimo, Krutil, Klatt, Zrcek, Liberda.

Po porážce vítězná náprava

Sedmáci začali víkend výraznou porážkou 2:7 od pražské Slavie a sílu soupeře museli upřímně přiznat. "Byli po všech stránkách lepší a o vítězi nebylo pochyb. Nám odjelo pár hráčů s osmičkou do Havlíčkova Brodu, ale na to se nebudeme vymlouvat," řekl trenér Martin Rousek. Proti silnému týmu sešívaných se dokázali za Letce střelecky prosadit jen dva hráči - Kryštof Pejchal a John Riley.

To v neděli už byli Letci produktivnější a s Kolínem si na domácím ledě poradili v poměru 5:1. Za vítězstvím si šli přesvědčivě od začátku a úvodní třetinu vyhráli 3:0. "Ty tři góly jsme dali už po osmi minutách, pak ale kluci začali zbytečně přidržovat puky a přestali hrát podle našich představ. Po celý zápas jsme měli převahu, jenže šancí už postupně ubývalo," dodal trenér Rousek.

7. třída: HC Letci - Slavia Praha 2:7 (0:3, 1:2, 1:2)
Branky domácích: Pejchal, Riley.

HC Letci - Kolín 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Branky domácích:
Pejchal, Klikorka, Hruška, Rudolf, Vlček.

Po slibném startu další nezdar

Skvěle do zápasu vstoupili hráči osmé třídy a v Havlíčkově Brodě vyhráli první třetinu 3:1. Postupně se trefili Milan Antoš mladší, Dominik Sklenář a Paul Krammer, hostující ze Sparty. "Skutečně jsme měli dobrý začátek, vstoupili jsme do utkání výborně. Jenže první třetina byla z naší strany všechno. Do té druhé už najednou nastoupil úplně jiný tým," konstatoval trenér mužstva Milan Antoš starší.

Letci nakonec utkání nezvládli a prohráli 3:5. Domácí stačili duel otočit třemi góly ve druhé třetině a v poslední přidali pojistku. "Už jsme se po zbytek zápasu nezvedli. Kluci v útoku málo stříleli a hra se nám postupně začala rozpadat. Navíc jsme se nevyvarovali několika chybám," dodal Antoš. Jeho osmáci si tak musel připsat už čtvrtý prohraný zápas v řadě.

8. třída: Havlíčkův Brod - HC Letci 5:3 (1:3, 3:0, 1:0)
Branky hostů: Antoš, Sklenář, Krammer.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka