Mezi žáky Letců byli úspěšní jen sedmáci
úterý 04. února 2014

Bodově chudý víkend: ze čtyř zápasů jediné vítězství

Čtvrťáci v pražském derby prohráli se Spartou, páťáci pro změnu neuspěli na ledě Hvězdy. Osmáci stejně tak v Pardubicích. Jediná třída, která barvám Letců zachraňovala uplynulý víkend čest, byla proti Hvězdě úspěšná sedmička. Letňanští žáci prožili jeden z bodově nejchudších týdnů sezony, možná i proto, že zástupci 6. třídy měli zrovna zápasové volno. Trenéři tak tentokrát byli o něco kritičtější.

Nedisciplinovanost, zlobí se trenér Nikl

Letňanští čtvrťáci odehráli svůj čtvrtý soutěžní zápas na velkém kluzišti, ale na premiérové vítězství si musejí ještě počkat. Teď je totiž čekal tvrdý oříšek v barvách pražské Sparty. Té doma podlehli 1:5 - v první třetině se sice trefil Viktor Štípek, ale z domácího týmu byl jediný. Trenér Jiří Nikl se své zklamání snažil shrnout jedním slovem: "Hrozný..."

"Byl to od všech hráčů špatný výkon,"
rozpovídal se přece jen o trochu víc. "Nebruslili jsme, nebojovali jsme. Kluci si pořád jezdí, kam chtějí, a nechtějí si nahrávat," vysvětloval příčiny porážky a upozornil na nedisciplinovanost svých svěřenců. "Občas mi přijde, že si tam každý dělá, co chce, a je to vidět i na tréninku. Čeká nás ještě spoustu společné práce."

4. třída: HC Letci - Sparta Praha 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Branka domácích: Štípek.

Podcenili to, vyčetl hráčům kouč Uldrich

Pátá třída se poprvé v sezoně utkala s pražskou Hvězdou a na venkovním hřišti po vyrovnaném boji prohrála 4:5. Letci přitom prohrávali už o čtyři branky a po zbytek utkání mohutně stahovali gólovou ztrátu. Jenže když ve třetí třetině snížili na rozdíl jedné branky, víc už nestačili. Góly si za hosty rozdělili Lukáš Strnad, Timothy Barratt, Marek Vlasák a Matouš Šmerák.

"Z naší strany jsme odehráli velmi špatné utkání, kluci to začali vypouštět už po prvních devíti minutách," hodnotil trenér Martin Uldrich. Podle něj bylo jednou z dalších příčin porážky i neproměňování šancí. "A také podcenění soupeře, což bylo na hráčích poznat," přidal kouč. "Hodně kluků tam rozhodně nenechalo maximum. Začali jsme hrát až za stavu 1:5."

5. třída: Hvězda Praha - HC Letci 5:4 (2:1, 3:2, 0:1)
Branky hostů: Strnad, Barratt, Vlasák, Šmerák.

Pod kontrolou, chválil si trenér Kadaně

V jednoznačný triumf skončil duel sedmáků, kteří na ledě Hvězdy pomstili své mladší parťáky. Svého soupeře i v oslabené sestavě rozstříleli sedmi brankami bez jediné inkasované. Po dvou gólech skórovali Samuel Duchan s obráncem Danielem Fleischmanem, po jednom potom další spoluhráči Jan Výrut, Martin Rudolf a Adam Peterka.

"Podali jsme kvalitní výkon od brankáře až po posledního hráče v poli," chválil na rozdíl od ostatních kolegů své svěřence trenér Ladislav Kadaně a měl k tomu důvod. "Po první třetině, která byla z obou stran velmi vyrovnaná, jsme ve druhé části zvýšili na 3:0 a od té doby de facto převzali otěže utkání. Zápas jsme už po jeho zbytek kontrolovali," dodal trenér.

7. třída: Hvězda Praha - HC Letci 0:7 (0:1, 0:3, 0:3)
Branky hostů: Duchan 2, Fleischman 2, Výrut, Rudolf, Peterka.

Jsou tu určité rozdíly, hodnotil kouč Antoš

Už přes tři týdny čeká na výhru osmá třída. Místo toho se jejich série porážek natáhla na číslo 5. Hned čtyřikrát Letci inkasovali pět branek a třikrát z toho prohráli 3:5. Včetně nedělního utkání v Pardubicích, kde ztráceli od první třetiny. Pozitivem je, že dokázali z výsledku 0:3 udělat ještě drama. Za hosty se dvakrát trefil Dominik Sklenář, jednou Ondřej Šíba.

"Pořád stejná písnička: děláme víc chyb než soupeř, navíc proti takovým týmům musíme podávat maximální výkon,"
tvrdí trenér Milan Antoš, podle něhož tým spoléhá jen na jednu lajnu. A přidává další postřeh: "Ne všichni kluci hrají s takovým zápalem, protože to neberou úplně vážně. Nemá cenu jim to vyčítat, ale nás to mrzí, protože víme, že můžeme být lepší," hodnotí. "Navíc je tu velký rozdíl ve fyziologickém vývoji hráčů - zatímco my máme v tomto věku malé a drobné, u soupeřů hrají třeba i o 30 cm vyšší kluci. A to je v síle hodně znát," uzavírá krátkou analýzu.

8. třída: Pardubice - HC Letci 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)
Branky hostů: Sklenář 2, Šíba.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka