Letňany mohou dál věřit ve splnění cíle
pondělí 10. února 2014

Houpačka v Lomnici, muži jsou nakonec rádi za bod

Hodně divoké utkání prožili v neděli muži Letců, kteří nastoupili v Lomnici nad Popelkou ke čtvrtému utkání nadstavbové části. A přestože ve třetí třetině vedli už o dva góly, nakonec málem odjeli do Prahy bez bodu. Po remíze 4:4 i tak mohou stále pomýšlet na vytoužený postup. Do konce této fáze sezony přitom zbývají už poslední dvě kola, v nichž už si nesmějí dovolit ztratit ani bod.

Hráči Letňan měli dlouho vývoj utkání ve svých rukou. Po úvodních dvou třetinách pokaždé vedli o gól, po první 2:1 a po druhé 3:2. Když pak ve třetí třetině zvýšili dokonce na 4:2, vypadalo to na vítězství Pražanů.

Nikdo v tu chvíli nečekal, že se nakonec budou strachovat o klíčový bod za remízu.

"Ve třetí třetině jsme vedli už 4:2, ale domácí pak vyrovnali a tři minuty před koncem jsme dokonce hráli oslabení tři proti pěti. Naštěstí jsme se ubránili," popisoval dramatický závěr utkání trenér Letců Jan Doutnáč.

Jenže to nebylo vše. V samém závěru, kdy už byly oba týmy v pěti, přišla podle kouče pro hosty ještě jedna hororová chvilka: "Když jsme se ubránili a už jsme hráli v pěti, tak jsme si je ještě jednou nechali ujet. Jejich hráč jel sám na bránu, ale nedal."

Přestože mohli Letci dlouho myslet na dva body za vítězství, nakonec museli být rádi po remíze za jeden. A ten může být v konečných počtech hodně důležitý.

Letňany totiž ztrácejí dva zápasy před koncem nadstavbové části na vedoucí Hvězdu dva body. Kdyby to bylo o tři, už by nejspíše nebylo v závěrečném vzájemném zápase co řešit. Takto to bude souboj kdo s koho.

"Pro nás to znamená, že žijeme. S Hvězdou to máme o dva body a v posledním kole nám tak stačí je porazit o dva góly," ví moc dobře Doutnáč.

Tedy, ještě je zde jedna podmínka - v příštím zápasy porazit Roudnici nad Labem...

Lomnice nad Popelkou - HC Letci 4:4 (1:2, 1:1, 2:1)
Branky hostů: Mrázek 2, Mišner, Král.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka