Letci porazili Litoměřice i Ústí nad Labem
sobota 08. února 2014

Skvělá juniorka. Po těžké práci drží naději na postup

Dosud poslušně střídali vítězství s porážkou, ale tento víkend se zbavili „stereotypu“. Hokejoví junioři Letňan natáhli sérii výher už na tři zápasy. Během reprezentační pauzy absolvovali předehrávku a dohrávku s Litoměřicemi a Ústím nad Labem a misi proti českému severu zvládli téměř bezchybně. Díky těsným výsledkům 1:0 a 4:3 po samostatných nájezdech si připsali do tabulky dalších pět bodů. A i nadále se udrželi velmi reálnou šanci na postup do bojů o extraligu.

V pátek Letci splnili stoprocentní výkon v Litoměřicích a odměnou jim bylo čisté konto. Tenhle soupeř nenašel na Letňany gólový recept už podruhé v řadě.

"My jsme opět skvěle bránili, bojovali a zápas více méně kontrolovali," pochvaloval si trenér Milan Antoš. Jeho poslušná družina vstřelila rozhodující branku díky Michalu Neumanovi už v páté minutě a zbytek utkání v obraně kontrolovala. "Byli jsme lepší a vyhráli zaslouženě," dodal Antoš.

Zapotil se pouze jednou – když Litoměřice vstřelily v závěru utkání tyčku…

Možná ještě cennější triumf zažili junioři den nato, byť se Ústí v prvoligové nadstavbě úplně nedaří. Jenže do Letňan přijelo připravené. A domácí tým navíc hrál znovu po 17 hodinách.

"A jelikož hrajeme na tři útoky a pět obránců, muselo se to projevit," očekával Antoš. I proto si ze staršího dorostu musel vypůjčit jednoho obránce. "Hráči si zaslouží pochvalu. Ústí bylo rychlejší a důraznější, ale my jsme ten zápas prostě ubojovali."

A to doslova. Letci totiž vyrovnávali na 3:3 až tři minuty před koncem a nakonec duel rozhodli v nájezdech, kde zařídil rozdílový bod Petr Hrubant. "Což pro nás bylo hodně důležité, protože jsme se udrželi Kladnu na dostřel, které nám předtím uteklo," těší kouče.

S "pézetkou" se Letci utkají následující neděli, do té doby budou sbírat síly. V Letňanech si uvědomují, že to bude klíčová bitva. Zvládnou-li ho, mohou s ním dál bojovat o postup.

Litoměřice - HC Letci 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka hostů:
Neuman.

HC Letci - Ústí nad Labem 4:3sn (1:0, 1:1, 1:2)
Branky domácích:
Minář 2, Uhlíř, rozhodující nájezd Hrubant.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka