Mladší dorost čeká po výhře v Ústí Chomutov
pátek 14. února 2014

Letci jim hodili rukavici. Kladno ji překvapivě sebralo

Minulý víkend si 28. kolo předehráli vítězným zápasem, ve čtvrtek už jen čekali, zda hozenou rukavici zvednou jejich největší soupeři. Zvedl. Jeden. Mladší dorost Letňan uspěl v Ústí nad Labem 6:2, ale Kladno odpovědělo překvapivým vítězstvím na Spartě a za Letci je tak stále se ztrátou jen pěti bodů. To Litvínov prohrál v Plzni a za Letňanami už je o devět. Letci tak stále drží nadějnou pozici na 4. místě, v neděli byl odložen těžký duel v Chomutově.

Na ledě druhého celku extraligové skupiny Západ to bude jiný boj než ten, který svedli v Ústí. Tam o svém triumfu rozhodli už třemi góly v úvodní třetině, kdy "jsme soupeře jasně přehráli a dokázali si vytvořit klíčový náskok", jak uvedl asistent trenéra Martin Rousek.

Hlavní kouč Lukáš Lomický musel kvůli viróze zůstat doma. Ale na týmu se to nemělo proč podepsat.

Letci zápas dohrávali za jasné převahy, což dokazuje i poměr střel na branku 44:19. "Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože jsme se po klopýtnutí s Pískem trochu obávali toho, jak se to na hráčích podepíše," dodal Rousek. Byly to zbytečné obavy. "Plnili jsme to, co jsme si řekli a bylo to v pohodě. Byl to náš nejklidovější zápas, co jsme s nimi zatím letos sehráli."

Další zápas měl přijít v neděli na ledě Chomutova,který dýchá na záda sparťanskému lídrovi a Letňany s nimi zatím dokázaly urvat pouze bod – za prosincovou porážku po samostatných nájezdech.

Kvůli velké marodce však byl původní program odložen.

Ústí nad Labem - HC Letci 2:6 (0:3, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Leitner (Veselý, Spálenka), 48. Dörner (Vandas, Havlík) - 6. Jan Kučera (Danov), 13. Pařík (Volf), 16. Kolenatý Danov, 26. Rousek, 32. Burda (Volf), 42. Mařík. Rozhodčí: Armstark - Tichý, Kopáč. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 137. Střely na branku: 19:44.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka