Rozhovor s Janem Mišnerem po boji o vše
pondělí 24. února 2014

Muži končí. Takticky jsme to nezvládli, přiznal kapitán

K zápasu se bezprostředně po něm nechtěl vůbec vyjadřovat, vždyť v sobě dusil obrovské zklamání. Promluvil až o den později. "Je to hrozný pocit, všichni jsme věřili v úspěch," povídal Jan Mišner, kapitán letňanských mužů, po sobotní porážce 2:6 na ledě Hvězdy Praha. Šanci postoupit do druhé ligy totiž Letci ztratili v přímém souboji o všechno a sezona pro ně v Pražském přeboru předčasně skončila.

Jenže Letci byli vítězství od úvodu utkání příliš daleko. Reagovat dvěma góly dokázali až za stavu 0:4 v poslední třetině, ale to bylo už příliš pozdě. "Dostali jsme po naší chybě gól hned na začátku a od té doby se to s námi vezlo," litoval útočník Mišner. "Tahle rána nás totálně shodila."

V čem byl mezi oběma soupeři největší rozdíl?

Hvězda byla oproti nám připravená takticky, my to naopak po téhle stránce absolutně nezvládli.

A přitom jste se během týdne na ně obzvlášť připravovali.

Přesně tak, byli jsme na ten zápas namotivovaní a natěšení. Všichni jsme věřili, že postoupíme, že tu Prahu vyhrajeme. Nic jiného jsme nebrali.

Mohl vás soupeř ještě vůbec něčím překvapit?

Věděli jsme, co hrajou. Přiklonilo se k nim štěstí a asi zaslouženě vyhráli. V tomhle zápase. Nechci říct, že jsme byli horší, ale takticky to měli zvládnuté daleko líp. My jsme vyhořeli.

Nalomil vás inkasovaný gól z první minuty hodně?

První třetinu jsme prohráli 0:2, což bylo ještě přijatelné, jenže pak přišlo jedno blbý vyloučení, které nemuselo být, a bylo to 0:3. Tam se zápas zlomil... Nechci říct, že jsme přestali věřit, ale do poslední třetiny jsme šli za stavu 0:4. Bojovali jsme až do konce. Chtěli jsme to odehrát se ctí, což se asi povedlo. Aspoň to, když už nic jiného.

Na střídačce chyběl trenér Jan Doutnáč, místo toho vás podporoval Milan Antoš. Co vám říkal?
Udílel nám rady. Jenže my jsme jeho pokyny bohužel moc extra neplnili. Když jsme se o to snažili, fungovalo to, jenže když jsme polevili, fungovat to přestalo. Jak už jsem řekl, takticky jsme to my, hráči, vůbec nezvládli, protože Hvězda čekala na své šance a využívala je.

Co máte v plánu bezprostředně po konci sezony?

Bude poslední trénink, rozloučíme se se sezonou a začneme se připravovat na další. Podruhé za sebou jsme to měli na dosah, jenže jsme skončili třetí. Nezbývá nic jiného, než se z toho poučit. A příští sezonu to zkusit opět.

Hvězda Praha - HC Letci 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 1. Hučko, 18. Nedvěd (Fiala, Láska), 25. Fuks (Láska), 36. Hučko (Láska), 49. Hučko (Malý), 60. Veselý (Budina) - 47. Šramota (Mišner), 57. Kozák (Packo, Valder).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka