Šestce i osmičce se víkend povedl, pětce ne
středa 26. února 2014

Střelecké hody i krutý debakl. Žáci válčili o další body

Dvě vysoká vítězství, jedno výrazné zlepšení i přes těsnou porážku a jeden debakl. Tak by se dal shrnout uplynulý víkend, v němž letňanští žáci bojovali ve svých věkových kategoriích o další mistrovské body. Zatímco šesťáci s osmáky byli úspěšní, páté třídě se zápas vůbec nepovedl. Čtvrťáci se pro změnu začínají adaptovat na velkém hřišti. Sedmáci měli pro tentokrát volno kvůli prázdninám.

Proti rivalovi chybělo malinko

Čtvrťáci si připsali pátou porážku ze sedmi zápasů, ale za tu poslední se nemusejí stydět. Vždyť proti Slavii byli blizoučko výhře. Ještě dvě a půl minuty před koncem vedli nad "sešívanými" o gól, nakonec ale podlehli 3:4. Přesto zaznamenali výrazné zlepšení oproti první vzájemné bitvě, v níž prohráli 1:10.

"Navzdory výsledku jsme předvedli dobrý výkon," řekl Jiří Nikl. "Byli jsme vyrovnaným soupeřem, ale pak přišly dvě osobní chyby a dostali jsme dva góly," dodal trenér, který byl s předvedenou hrou svých svěřenců konečně spokojen. Po dvou gólech si připsal Tomáš Kudrna, jeden přidal Petr Křišťan.

4. třída: HC Letci - Slavia Praha 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
Branky domácích:
Kudrna 2, Křišťan.

Debakl na neoblíbené půdě

Pátou třídu čekal nepříliš oblíbený soupeř, Kolín Letci dokázali v sezoně porazit ze čtyř pokusů pouze jednou. Naposledy utrpěli debakl 1:7, čestný zásah zaznamenal Tomáš Bucek. O výsledku bylo rozhodnuto už po dvou třetinách za stavu 0:6, ta závěrečná se dohrávala jenom z povinnosti.

"Spokojený vůbec nejsem, neproměnili jsme žádné šance, měli jsme zbytečně dlouhá střídání a kluci neudrželi morálku," zlobil se trenér Martin Uldrich. Nespokojený byl také s některými verdikty sudích, kteří zápas mohli ovlivnit. "A kluci se věnovali spíš komentování jejich výkonu, než aby sami hráli."

5. třída: Kolín - HC Letci 7:1 (2:0, 4:0, 1:1)
Branka hostů:
Bucek.

Dobrá práce navzdory marodce

Šesťáci konečně zabrali a po dvou posledních porážkách, které jim vzaly šanci na titul, porazili 8:3 Mladou Boleslav. Dvougólovými střelci se stali hned tři hráči - Filipové Jansa a Zrcek a Adam Klatt. Tým dál provází velká marodka, takže nastoupil jen s deseti hráči. I proto trenér výhru velmi ocenil.

"Bylo to super, jedinou kaňkou byly fauly hokejkou, protože jsme s přibývající únavou už nebruslili," přiznal Jan Zlatohlávek. "Dobře jsme bránili, vyráželi jsme do rychlých protiútoků a proměňovali šance," těšilo ho. Jeho tým rozhodl už v úvodní části, kterou vyhrál 5:1. "A to nám velice pomohlo."  

6. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 8:3 (5:1, 1:0, 2:2)
Branky domácích:
Jansa 2, Klatt 2, Zrcek 2, Klimo, Hlaváč.

Nejvyšší kanonáda v sezoně

Osmáci se nebývale rozstříleli proti Mladé Boleslavi, s níž vyhráli 11:3 a jako šesťáci rozhodli stejným skóre už v první třetině. Hvězdou utkání se stal Dominik Sklenář, jenž vstřelil čtyři góly. Mužstvo doplnili někteří hráči ze 7. třídy, která měla během víkendu volno. A celkovému výkonu to pomohlo.

Přesto měl kouč Milan Antoš k jedné věci výhrady. "Začátek byl špatný a první gól dal soupeř. Ale pak jsme to rychle otočili a v poklidu to dohráli," hodnotil trenér. "Ve třetí třetině už náš soupeř úplně odpadl a v závěru jsme mu dali ještě tři rychlé góly." Jeho Letci zažili střelecky vůbec nejpovedenější zápas sezony.

8. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 11:3 (5:1, 1:0, 5:2)
Branky domácích:
Sklenář 4, Kalina 2, Pinkas, Duchan, Vrba, Lisa, Štrajt.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka