Pět tříd odehrálo za pět dní celkem 11 utkání
pondělí 10. března 2014

Žáci absolvovali pořádnou zátěž. Nejlépe si vedla pětka

Někdo v uplynulém týdnu sehrál jednu bitvu, někdo hned dvě a někdo dokonce tři. Trocha matematiky? V součtu letňanské žáky čekala v rozmezí pěti dnů porce celkem 11 zápasů. Stoprocentně úspěšní ale zůstali jen páťáci, kteří sice zažili náročný týden, zato mimořádně úspěšný. Bodově si polepšila také sedmá třída a bez porážky víkend přečkala i šestka. Čtvrťáci s osmičkou oproti tomu vyšli naprázdno.

Výsledek špatný, herní projev tolik ne

Čtvrťáci byli povzbuzeni vysokou výhrou z předchozího kola, ale tentokrát padaly branky hlavně do jejich sítě. Také se proti nim postavil kvalitní soupeř. Se Spartou nakonec prohráli 1:8, jediný gólový úspěch zaznamenal Tomáš Kudrna. "Patří k těm klukům, kteří střílejí většinu našich gólů," poznamenal trenér Jiří Nikl.

Navzdory výsledku ale podle něj neodehráli Letci špatné utkání. "Problém byl v tom, že jsme jeli asi šestkrát sami na bránu a nikdy šanci neproměnili, zatímco jsme z protiútoků inkasovali," posteskl si. "Jinak bych neřekl, že to bylo hrozné. Herní projev už se lepší, je to dlouhodobý proces. Jen mi u některých kluků chybí více osobní statečnosti," dodal kouč.

4. třída: Sparta Praha - HC Letci 8:1 (2:1, 4:0, 2:0)
Branka hostů:
Kudrna.

Neporazitelnost při náročném programu

Páťáci vybojovali plný počet bodů i přesto, že v krátkém čase absolvovali hned tři pražská derby. To středeční se Zbraslaví vyhráli vysoko 7:0. Hned tři hráči - Marek Vlasák, Timothy Barratt a Lukáš Strnad - dali po dvou gólech. "Bylo to utkání, po němž jsme mohli klukům pouze poděkovat za to, jak skvěle ho odehráli. Vše vycházelo z naprosté koncentrace, byli jsme všude rychlejší," pochvaloval si kouč Martin Uldrich.

Ten v poslední době naordinoval týmu tvrdší tréninkové jednotky, což se v zápasech projevovalo na lepším pohybu. Včetně toho sobotního proti pražské Slavii. "Celou dobu jsme tahali za lepší konec, drželi se disciplíny, neprotahovali střídání a všichni do jednoho makali," zdůvodnil úspěšnou odvetu proti "sešívaným" v podobě 4:3. Dvěma góly se o ni postaral znovu Vlasák a Tomáš Václavík.

Máloco měl vytknout i v první třetině proti Hvězdě, nedělní výkon ze strany Letců všek poznamenalo rychlé vedení. Poté, co tým soupeři odskočil o tři góly, totiž začal ztrácet koncentraci. "Myslím, že kdybychom měli lepšího soupeře, tentokrát bychom na to doplatili," oddychl si trenér Uldrich po výhře 9:4. Hattrickem zazářil Strnad, dvě branky zaznamenal také Josef Broš.

5. třída: HC Letci - Zbraslav 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
Branky domácích:
Vlasák 2, Barratt 2, Strnad 2, Pinkas.

Slavia Praha - HC Letci 3:4 (0:1, 0:0, 3:3)
Branky hostů:
Vlasák 2, Václavík 2.

HC Letci - Hvězda Praha 9:4 (4:1, 2:1, 3:2)
Branky domácích:
Strnad 3, Broš 2, Smrt, Barratt, Straka, Čech.

Bez porážky, ale také bez vítězství

Bez prohry, ale také bez triumfu odehrála své zápasy šestá třída. V pátek doma dohrávala utkání s pražskou Slavií a remízu 3:3 zachraňovala vyrovnávacím gólem ve třetí třetině. "Byla to vyrovnaná bitva," popsal asistent trenéra Ivan Utěšil a přiznal: "Slavia byla dvě třetiny lepší tým, my hráli podle představ až posledních 15 minut." Za dobrý výkon vyzdvihl především jednoho ze střelců Filipa Jansu. "Táhl ostatní do útoku a odměnou mu byl vstřelený gól."

O den později už měl Utěšil slova chvály pro celé mužstvo, byť zápas s Krkonošemi dopadl stejným výsledkem. "Byli jsme jednoznačně lepším týmem a v první třetině se to taky projevilo na skóre," připomněl, že Letci vedli o tři branky. Jenže v dalším průběhu přestali proměňovat šance a soupeřovu stíhací jízdu mentálně nezvládli. "Zatímco Krkonoše se dostaly do euforie, my jsme polevili v koncentraci. A kluci si začali dělat, co chtěli." V obou utkáních vstřelili gól Václav Adamec a Josef Barták.

6. třída: HC Letci - Slavia Praha 3:3 (1:1, 1:2, 1:0)
Branky domácích:
Jansa, Adamec, Barták.

Krkonoše - HC Letci 3:3 (0:3, 1:0, 2:0)
Branky hostů:
Adamec, Hlaváč, Barták.

Největší pochvala pro oba brankáře

Sedmáky čekal stejný program jako pětku, jen s tím rozdílem, že místo Zbraslavi zavítali do Kolína. A díky trefám Tadeáše Pinkase a Martina Rudolfa si přivezli těsné vítězství 2:1. Jenže trenér Martin Rousek měl k utkání plno výhrad. "Podali jsme asi nejslabší výkon v sezoně. Vyhráli jsme jenom díky skvělé práci brankáře, který nás několikrát podržel," chválil Tadeáše Zeithamla.

A stejné uznání měl i v sobotním utkání pro druhého gólmana Huga Haase. Ten sice nezabránil porážce 2:5 se Slavií, ale byl nejlepším hráčem týmu. "Slavia vyhrála zaslouženě, protože byla od začátku lepší," přiznal sportovně Rousek. "Mám pocit, že u nás někteří hráči nemají v současnosti stoprocentní výkonnost a proti tak silnému soupeři je to hned vidět," doplnil.

V neděli ho na střídačce zastoupil jeho asistent Ladislav Kadaně, který mužstvo dovedl k domácímu vítězství 7:3 nad pražskou Hvězdou. O dva góly se postaral Karel Klikorka, který se stejně jako Samuel Duchan trefil už o den dřív. "Začali jsme disciplinovaně a hráli fajn hokej," hodnotil Kadaně. "Pak se ale dostavila únava z předešlých dovu zápasů a kvalita z naší strany uvadla. Chtěl bych opět pochválit brankáře," dodal na Zeithamlovu adresu.

7. třída: Kolín - HC Letci 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Branky hostů:
Pinkas, Rudolf.

Slavia Praha - HC Letci 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
Branky hostů:
Duchan, Klikorka.

HC Letci - Hvězda Praha 7:3 (3:1, 1:0, 3:2)
Branky domácích:
Klikorka 2, Pinkas, Duchan, Vlček, Vrba, Tzovairis.

Příliš kvalitní soupeři na jejich síly

Osmáci měli dvě příležitosti, jak bodovat. Jenže v pátek i oni narazili na silnou Slavii a prohráli 2:4, byť poměrně důstojně. "Kupodivu jsme s favoritem odehráli vyrovnaný zápas, ale dostali jsme čtyři góly  v oslabení," řekl asistent trenéra Jan Mišner, jenž v průběhu duelu vystřídal gólmany. "Zápas nás stály naše tresty, ale těžko říct, jestli bychom na ně stejně měli. Každopádně to byl náš nejlepší letošní zápas se Slavií."

V sobotu Letňanští zamířili do Krkonoš, kde jim domácí uštědřili debakl 8:3. Jediný, kdo v obou dnech skóroval, byl Jakub Mařík. Letci po dvou třetinách ztráceli tři góly a v té třetí inkasovali další čtyři. "Tým tam přijel s málo hráči," poznamenal Ivan Utěšil, asistent trenéra šestky, který zastupoval nejen svého kolegu, ale také Milana Antoše, který vedl starší dorost. "Pár hráčů podalo dobrý výkon, ale celkově tým na domácí neměl."

8. třída: HC Letci - Slavia Praha 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Branky domácích:
Duchan, Mařík.

Krkonoše - HC Letci 8:3 (1:0, 3:1, 4:2)
Branky hostů:
Homola, Lisa, Mařík.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka