Letci na závěr ligy deklasovali Tábor i Ústí
neděle 16. března 2014

Stylová rozlučka. Junioři sázeli góly a uhájili druhé místo

Jedno vítězství jim stačilo k tomu, aby si definitivně zajistili druhé místo v první lize. Jenže junioři Letňan ukázali, že nejsou žádní troškaři. Na závěr sezony si pořádně zastříleli a ve dvou zápasech deklasovali 7:1 Tábor i 8:3 Ústí nad Labem. Víkendová bilance? Šest bodů, patnáct gólů a jen čtyři inkasované. Letci si nemohli závěr soutěže užít lépe. Když přece rozlučka, tak v pořádném stylu, ne?

Byla to povedená sezona s vydařenou tečkou. Tak, jak si ji letňanský tým juniorky bezesporu zaslouží. "Na klukách bylo vidět, že opravdu chtějí vyhrát, což přispělo k tak jednoznačným výsledkům," řekl trenér Jiří Žůrek. "Jsem rád, že se jim to takhle povedlo."

Letci v druhé nejvyšší soutěži uzavřeli letošní ročník se 40 body ve 20 zápasech. Přitom o postup do nadstavbové části museli na podzim pořádně bojovat. V ní ale získali přesně dvě třetiny z maximálního možného počtu bodů. Lepší bylo už jen PZ Kladno, které pravidelně poráželo jednoho soupeře za druhým.

V Letňanech na něj nenašli recept ani jednou ze šesti zápasů. Zato na poslední chvíli získali skalp jiného týmu, s nímž měli negativní bilanci. Tábor. S nepříjemným sokem, který Letce pravidelně okrádal o body, přišlo v pátek zúčtování. S velkými úroky.

K vysoké kanonádě 7:1 přispěl třemi brankami Martin Kotyra, který se stal hvězdou utkání. V neděli pro změnu byli blízko hattricku tři dvougóloví střelci - Michal Neuman, Václav Klindera a Josef Minář.

"V pátek to byl o dost těžší zápas, Tábor měl ještě o co hrát,"
připomněl sílu soupeře kouč Žůrek, jenž si na začátku března prohodil týmy juniorky a staršího dorostu s Milanem Antošem. "Od druhé třetiny jsme ale svůj náskok zvyšovali a tu třetí jen dohrávali za rozhodnutého stavu."

V neděli Letňanští kontrolovali duel už od samého začátku. Ústí přijelo oslabeno jen s 13 hráči, po první třetině bylo za stavu 5:0 rozhodnuto. "Záleželo nám na tom, abychom vyhráli a důstojně se rozloučili se sezonou. Ještě k tomu na domácím ledě," dodal Žůrek.

Po posledním utkání se parta juniorů nechala přímo na ledě společně vyfotit - jako památku na sezonu, na níž bude v dobrém vzpomínat. Vždyť před startem soutěže se dávala dohromady na poslední chvíli, celou dobu musela hrát na málo obránců a nikdo pořádně nevěděl, co může od ní čekat.

Teď se loučí s dobrý pocitem odvedené práce.

HC Letci - Tábor 7:1 (2:1, 3:0, 2:0)
Branky domácích: Kotyra 3, Rulf, Neuman, Janda, Homolka.

HC Letci - Ústí nad Labem 8:3 (5:0, 3:1, 2:0)

Branky domácích: Neuman 2, Klindera 2, Minář 2, Major, Janda.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka