Žákovské třídy uhrály osm bodů ze 7 utkání
úterý 18. března 2014

Čtyřka i pětka zakončily sezonu, ostatní to teprve čeká

Někteří to mají teprve před sebou, ale žáky čtvrté a páté třídy už žádný zápas nečeká. Tedy alespoň ten v mistrovských soutěžích ne. Svou derniéru letošní sezony odehráli v uplynulých dnech - zatímco čtyřka se loučila porážkou, páťáci dvěma výhrami potvrdili umístění na pěkném druhém místě. Vítězství slavili také šesťáci a napůl byla úspěšná i sedmička. Osmáci naopak dostanou ještě šanci na reparát.

Po turnaji se možná projevila únava

Čtyřka si v první sezoně na hokej na velkém kluzišti teprve zvykala a bylo to vidět i na výsledcích. V posledním utkání podlehla pražské Kobře 3:8, když se dvakrát trefil Matyáš Havlůj a jeden gól přidal Tomáš Kudrna. "Pořád děláme dost chyb a v tomhle případě jsme soupeři darovali čtyři góly. Nutno ale přiznat, že má zatím lepší hráče než my," konstatoval trenér Jiří Nikl. Jeho tým měl přitom v nohách čtyři zápasy sobotního turnaje v Pardubicích, kde po vyrovnaných bojích skončil na čtvrtém místě.

Celá sezona se dá shrnout na dvě části... V té první se Letci učili minihokej: "A většina kluků hrála spíš na sebe, netvořili tým, nebojovali, a proto taky často prohrávali," vysvětlil Nikl. V té druhé se přeorientovali na velký led: "Bylo to o něco lepší, ale záleží, s čím pracujete. A pravda byla taková, že kluby jako Sparta, Slavia či Kobra měly víc šikovnějších hráčů," dodal Nikl. "Ale už jsem několikrát řekl, že to je dlouhodobý proces, podle mě půjdeme nahoru. Hráči si na mě v sezoně zvykali, to taky mohl být jeden z důvodů, proč to šlo tak pomalu. Uvidíme v příští sezoně."

Čtvrté třídě nebyla oficiální tabulka evidována, z deseti zápasů Letci zaznamenali jednu výhru a dvě remízy. Následující dva víkendy se chystají na dva turnaje do Děčína a Sedlčan. V dubnu je čeká prostor na odpočinek.

4. třída: HC Letci - Kobra Praha 3:8 (1:3, 1:3, 1:2)
Branky domácích:
Havlůj 2, Kudrna.

Strnad sérii hattricků prodloužil na tři v řadě

Páťáci se nejprve utkali v sobotu s Mělníkem, kterého na jeho ledě porazili vysoko 13:1. Třemi brankami se blýskl Lukáš Strnad, po dvou gólech přidali i Josef Broš s Jakubem Tůmou. "Byl to jednostranný zápas, naši hráči na soupeře vlítli a byli jednoznačně lepší," hodnotil trenér Martin Uldrich. Své svěřence chválil především za přístup k utkání, v němž vedli už po první třetině pětibrankovým rozdílem.

Vítězstvím zakončili sezonu v pondělí proti pražskému rivalovi ze Sparty, kterou doma Letci porazili 8:6. A ve skvělé formě hrající Strnad zaznamenal už třetí hattrick v řadě! Jenže za týmový výkon už kouč Uldrich chválou hodně šestřil. "Kluci nebyli tak koncentrovaní, což vyústilo ve zbytečná vyloučení a neproměněné šance," byl nespokojený. "Rozhodně jsme mohli předvést ještě víc."

Letňany v této kategorii zakončily nadstavbovou část své ligy na druhém místě za Kolínem. O víkendu pětku čeká závěrečný turnaj sezony v Chotěboři.

5. tířda: Mělník - HC Letci 1:13 (0:5, 1:3, 0:5)
Branky hostů:
Strnad 3, Broš 2, Tůma 2, Straka, Mohr, Smrt, Vlasák, Bucek, Haasová.

HC Letci - Sparta Praha 8:6 (6:3, 2:2, 0:1)
Branky domácích:
Strnad 3, Broš 2, Straka, Barratt, Tůma.

Splnili roli favorita, ale chyběla jim lehkost

Šestka se výhrou 7:3 nad Hradcem Králové přibížila uhájení druhého místa v soutěži. Zápas ale neměl takovou úroveň, jakou by si trenéři představovali. "Nebylo to úplně ideální, asi v poslední době postrádáme takovou lehkost ve hře," přiznal asistent trenéra Ivan Utěšil. "Všechno je takové hodně urputné, na všechno se mnohem víc nadřeme."

Po delší době se výrazně gólově blýskl Michal Klimo, který vstřelil hattrick. Po dvou trefách přidali i Filip Jansa s Václavem Adamcem. Letci mají proti Hradci zatím stoprocentní bilanci, ještě jeden vzájemný duel je čeká. "Umíme na ně a do zápasů s nimi chodíme jako favorité. Bohužel tentokrát ta převaha na ledě nebyla tak výrazná," dodal Utěšil.

Svoji soutěž Letňanští zakončí dvěma zápasy v tomto týdnu. Středeční dohrávkou s Havlíčkovým Brodem a víkendovou bitvou opět s Hradcem Králově, tentokrát na jeho ledě.

6. třída: HC Letci - Hradec Králové 7:3 (1:2, 2:0, 4:1)
Branky domácích:
Klimo 3, Jansa 2, Adamec 2.

Po pohodlné výhře byl skalp rivala daleko

Příjemný střelecký den si v sobotu udělali sedmáci při zápase v Mělníku. Domácí tým "vyloupili" v podobě vítězství 8:3, když tři góly zaznamenal Samuel Duchan a více než jednu branku vsítil také Petros Tzovairis. "Hráli jsme v první třetině výborný hokej a zaslouženě si vypracovali pohodlný náskok," těšilo trenéra Martina Rouska. "První dvě lajny dobře kombinovaly, ta první byla úspěšná i v zakončení."

Zato se Spartou to byl mnohem urputnější boj. V sezoně je to nejtěžší soupeř a Letci na něj ani jednou ze čtyř vzájemných bitev nenašli recept. "Jsou na tom bruslařsky i fyzicky líp než my. A když budeme hrát nedisciplinovaně, nikdy proti Spartě nebudeme mít šanci," narážel Rousek na nedostatky z posledního utkání. "Většina hráčů nedodržovala mé pokyny."

Poslední mistrovské utkání sezony čeká Letce tuto středu, kdy mají na programu dohrávku se Zbraslaví. Třetí místo v ligové nadstavbě za Slavií a Spartou ale už nezmění jakýkoliv výsledek.

7. třída: Mělník - HC Letci 3:8 (1:5, 1:2, 1:1)
Branky hostů:
Duchan 3, Tzovairis 2, Pejchal, Klikorka, Rudolf.

HC Letci - Sparta Praha 2:9 (1:3, 0:3, 1:3)
Branky domácích:
Vlček, Pejchal.

Úzký kádr neměl proti soupeřově síle šanci

Osmáci s Hradcem Králové prohráli 1:5, když se o jediný čestný úspěch postaral David Kalina. "Soupeř měl větší kvalitu než my a ve druhé třetině nás výrazně předčil. Ve své podstatě nebylo Hradec jak zmáčknout, protože byl lepší. My neměli šanci na úspěch," nehledal výmluvy trenér Milan Antoš. Jeho úzký kádr znovu doplnilo několik hráčů ze sedmé třídy.

Soutěž tým zakončí o následujícím víkendu, už nyní se ale výkonnostně rozdělil do nižší a vyšší kategorie. Hráči trénují buď se sedmáky nebo s mladším dorostem, protože na tréninku se poslední dobou scházelo jen torzo 8. třídy. "Proto jsme se rozhodli k tomuto kroku. Bude to tak fungovat po zbytek letošní sezony, která skončí v závěru března," dodal Antoš.

Osmičku stejně jako šesťáky čeká ve středu utkání s Havlíčkovým Brodem a o víkendu zakončení sezony v Hradci Králové. V devítičlenné tabulce s největší pravděpodobností skončí na sedmém místě.

8. třída: HC Letci - Hradec Králové 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)
Branka domácích:
Kalina.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka