Za účasti Letců byly odehrány další tři turnaje
úterý 01. dubna 2014

Osmáci se rozloučili stříbrem. Čtvrťáci vybojovali bronz

Stříbrná rozlučka i premiérová medaile s bronzovým leskem. Zatímco sedmákům byl turnaj zrušen a šesťáci se přes víkend srovnávali s domácím nezdarem, letňanští žáci 8. i 4. třídy přivezli zvenku cenné kovy. Včetně individuálních ocenění některých hráčů, kteří zaujali na jednotlivých postech i v dovednostních soutěžích. Své turnaje ale o víkendu absolvovali také ti nejmenší - prvňáci a druháci.

Rychlík Pešan dominoval v dovednostní soutěži

Dvěma turnaji v minihokeji zakončili na severu Čech letošní sezonu žáci první a druhé třídy. V Lounech ti mladší skončili v konkureci šesti mužstev na čtvrtém místě s bilancí dvou výher a tří porážek. Druháci pro změnu do Mostu, kde je čekala mezinárodní konfrontace s hojnější účastí, zavítali hned se dvěma svými týmy. Ten první skončil celkově šestý, ten druhý pak na jedenácté příčce.

Jeden Letec z 2. třídy si však domů stejně přivezl vítěznou trofej - za triumf v dovednostní soutěži, které se zúčastnil jeden zástupce z každého týmu. Daniel Pešan z Letňan v rychlosti bruslení na jedno kolo vyřazoval jednoho soupeře po druhém a celý závod nakonec opanoval.

"Jeli jsme všichni na poslední turnaj v sezoně a chtěli jsme si ho užít. Tomu odpovídala taky kompletní sestava,"
řekl trenér Ladislav Kadaně, jenž má na starosti obě třídy. O víkendu se tak musel rozhodnout jen pro jednu kategorii žáků a na turnaj odcestoval s druháky. "Kluci si zahráli velmi slušné zápasy se silnými soupeři. Zase jim to dalo cenné zkušenosti," byl spokojen s průběhem akce. "Hodnotím turnaj jedině pozitivně. Pochvalu si za předváděné výkony zaslouží celý náš kádr, od brankářů po poslední hráče."

1. třída: HC Letci - Louny 1:16, HC Letci - Jablonec n. N. 5:8, HC Letci - Sokolov 7:4, HC Letci - Děčín 7:1, HC Letci - Černošice 3:15. Celkové umístění na turnaji v Lounech: 4. místo.

2. třída: HC Letci 1 - Slavia Praha 2 12:1, HC Letci 1 - Most 1 7:2, HC Letci 1 - Třemošná 3:7, HC Letci 1 - Kralup n. V. 2:5, HC Letci 1 - Petergrof 7:1, HC Letci 1 - Slavia Praha 1 6:3, HC Letci 1 - Chomutov 2:3. Celkové umístění na turnaji v Mostě: 6. místo. HC Letci 2 - Louny 1:13, HC Letci 2 - Slavia Praha 1 0:10, HC Letci 2 - Petergrof 9:2, HC Letci 2 - Most 2 23:0, HC Letci 2 - Avantgard 5:5, HC Letci 2 - Most 1 5:6, HC Letci 2 - Avantgard 14:6. Celkové umístění na turnaji v Mostě: 11. místo. Nejrychlejší bruslař: Daniel Pešan.

Vondráček nejlepším brankářem, Kudrna útočníkem

Čtvrťáci v Sedlčanech prožili turnaj, na který se jim bude hezky vzpomínat. Vždyť na velkém kluzišti skončili poprvé "na bedně". Po vítězství v základní skupině postoupili do té o medailová umístění a nakonec s celkovou bilancí tří vítězství a dvou porážek vybojovali třetí místo. Mezi jednotlivci navíc zazářili dva Letci - Martin Vondráček byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje, Tomáš Kudrna zase nejlepším útočníkem.

"Tenhle gólman po delší době zachytal opravdu parádně, co se týče útočníka, chybí mu snad už jen lepší koncovka," chválil trenér Jiří Nikl. "Právě produktivita dělá největší rozdíly mezi námi a soupeři, protože my z šesti samostatných úniků proměníme v průměru jen jeden." Jinak byl ale s herním projevem týmu spokojen a akce podle něj splnila svůj účel. "U dětí jsou ty výkony jako den a noc, jednou zahrají dobře, podruhé hůř. Ale je vidět, že náš mančaft už jde pomalu nahoru."

4. třída: HC Letci - Lužnice 7:1, HC Letci - Příbram 8:0, HC Letci - Sedlčany 2:1, HC Letci - Vimperk 1:2, HC Letci - Kobra Praha 2:7. Celkové umístění na turnaji v Sedlčanech: 3. místo. Nejlepší brankář turnaje: Martin Vondráček. Nejlepší útočník turnaje: Tomáš Kudrna.

Antoš nejlepším střelcem, Mařík v All Star Teamu

Osmáci snad nemohli prožít povedenější derniéru svého ročníku. Vlastně mohli - jen kousek chybělo ke zlaté tečce. I tak je ale stříbro z turnaje v Kralupech nad Vltavou velmi příjemným rozloučením předtím, než se hráči přesunou do dorosteneckých kategorií. Letci na mezinárodní akci ovládli základní skupinu s plným počtem bodů, ale ve finále jim oplatil těsnou porážku slovenský výběr.

"Strašně jsem klukům přál, aby se rozloučili vítězně, škoda že to tak nebylo. Ale odehráli jsme dobrý turnaj, i když nepatřil mezi ty nejobtížnější," řekl trenér Milan Antoš starší. Ten vzal na akci jen kádr, který hrával většinu sezony pospolu - tedy čtyři obránce a osm útočníků. "Bylo krásné počasí, takže kluci mohli venku blbnout. Ten víkend si všichni vyloženě užili," dodal spokojeně. Jeho syn Milan domů přivezl titul nejlepšího střelce s bilancí 14 gólů, jiný Letec Jakub Mařík byl zase zařazen do nejlepší pětky turnaje.

8. třída: HC Letci - Kralupy n. V. 9:0, HC Letci - 3B Lions (SR) 4:2, HC Letci - Sedlčany 6:0, HC Letci - Fops (Fin.) 14:0, HC Letci - Tábor 9:1, HC Letci - 3B Lions 2:3 (finále). Celkové umístění na turnaji v Kralupech nad Vltavou: 2. místo. Nejlepší střelec turnaje: Milan Antoš. Člen All Star Teamu: Jakub Mařík.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka