Letňany přišly o trenéra i sekretáře klubu zároveň
pátek 11. dubna 2014

Nová výzva, řekl kouč Žůrek. Odchází do Karlových Varů

Letňanský klub opouští další trenér. Po Lukáši Lomickém, jenž na postu hlavního kouče mladšího dorostu zamířil do Karlových Varů, odchází stejným směrem i Jiří Žůrek. Někdejšího lodivod staršího dorostu, který sezonu dokončil s juniorkou, zastával u Letců i funkci generálního sekretáře. Na západě Čech přijal nabídku asistenta trenéra u mládežnického týmu hrajícího MHL - juniorskou podobu KHL.

V Letňanech působil dva roky, během nichž vedl v extralize tým staršího dorostu. V závěru letošní sezony byl ale součástí trenérské rošády a mužstvo po něm v nakonec úspěšném boji o záchranu převzal na poslední dvě utkání Milan Antoš. Žůrek sezonu dokončil s juniory a po skončení soutěže se rozhodl kývnout na nabídku Karlových Varů.

Západočeský klub ho lákal už před rokem. Napodruhé jeho vábení někdejší extraligový útočník vyslyšel.

"Z každého angažmá si snažím něco odnést a i to v Letňanech mi hodně dalo. Jsem šťastný, že jsem dostal příležitost strávit tu dva zajímavé roky," nechal se slyšet Žůrek. "Teď ale přede mnou stojí další výzva a po pečlivém zvážení jsem se rozhodl ji přijmout. Letcům za všechno moc děkuju. Vedení a úzkým spolupracovníkům obzvlášť."

Holohlavý trenér do Letňan přišel v roce 2012 z Krnova, kde vedl druholigové mužstvo dospělých a díky atraktivnímu pojetí hry pomohl do hlediště přilákat nové lidi. Tehdy před příchodem k Letcům prohlásil: "Jsem rád, že povedu starší dorost v nejvyšší soutěži. Momentálně to řadím o mnoho výš, než kdybych měl trénovat druhou nebo první ligu mužů."

Ve svých 37 letech má za sebou trenérské angažmá už v několika klubech: začal dva roky v Havířově u "A" týmu, rok vedl mládež i "áčko" v Pelhřimově. V prvoligovém Šumperku byl zase asistentem trenéra i hlavním koučem u mladšího dorostu.

"Chceme Jirkovi za všechno moc poděkovat, protože tu odvedl kus velké práce, a to nejen na střídačce," uvedl šéf a spolumajitel klubu Vojtěch Kučera. "Jeho rozhodnutí respektujeme. Samozřejmě že mu přejeme do další kariéry jen to nejlepší."

V lázeňském městě se paradoxně potkají dva trenéři, kteří letos v Letňanech vedli dorostenecké kategorie.

Žůrek měl několik nabídek. Námluvy se svým novým zaměstnavatelem dotáhl definitivně do konce teprve ve čtvrtek, kdy ve Varech podepsal roční smlouvu s opcí. Pomáhat bude hlavnímu trenérovi Tomáši Mariškovi.

"Hodně potěší, když o vás někdo nepřestane jevit zájem i poté, co ho poprvé odmítnete. Slibuju si od toho, že se přiblížim zase o něco víc takové té hokejovosti," dodal Žůrek. "Opravdu se těším se na to, co přijde. Ať už to bude negativní, nebo pozitivní, jsem připraven to přijmout. A vzít si do dalšího života zase co nejvíce poučení."

O postu sekretáře i o tom, kdo si v klubu vezme na starost jakou kategorii, se rozhodne v nejbližších týdnech.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka