Osmý díl seriálu je o žácích bývalé 7. třídy
pondělí 23. června 2014

LETCI SOBĚ: Komplex "S". Proč měla parta strach z rivalů

Nějaký ten rok už spolu hrají, jenže před pár lety se parta dosavadních sedmáků rozpadla. Proč? Rodiče pro některé viděli budoucnost raději ve Spartě a Slavii. Pravdou zůstává, že tahle třída Letců má s oběma pražskými "S" problémy už dlouhodobě a tehdejší rozpad týmu je jedním z důvodů. Ovšem možná přijde brzy změna - na psychice se už pracuje. O tom však už více v 8. díle seriálu LETCI SOBĚ.

Pokud se podíváte na loňské výsledky sedmé třídy, až na dvě výjimky prohrávali Letci výhradně se Spartou a Slavií. A bohužel i hodně výrazně. "Sezonu hodnotím kladně, ale tohle byl problém," přiznává kouč žákovské sestavy Martin Rousek.

Že by byla pražská "S" o tolik lepší než zbytek soutěže? Nikoliv. Alespoň v případě Letců ne. "Je to o psychice. Kluci hrají se Spartou a už v šatně prohrávají 0:2. A to samé platí proti Slavii," vidí asistent trenéra Ladislav Kadaně hlavní příčinu v psychice.

Její počátek je třeba hledat před čtyřmi lety.

"Tehdy odešla polovina týmu pryč. Ne, že by kluci chtěli, byla to super parta, pořád to je skvělá parta, ale bylo to na popud rodičů," nabízí pohled do minulosti Rousek. "A bohužel ti, kteří zůstali, mají od té chvíle pocit méněcennosti, přitom nejsou horšími hráči. Často jsme i letos s nimi prohrávali až kvůli velkým chybám v závěrech zápasů."

Zamkli spoluhráče na toaletě a pak ho hledali

Jeho slova potvrzují i výsledky. Zatímco v úvodu sezony byl herní i výsledkový rozdíl mezi tímto triem propastný a dvouciferný, postupem času se to pro Letňanské měnilo k lepšímu. "Ano, na psychice kluků jsme hodně pracovali. A myslím, že to bylo i vidět," prohlašují svorně Rousek s Kadaněm.

Loňská sedmička skutečně tvořila i dobrou partu. Rodiče klukům v průběhu roku domluvili zábavu třeba v podobě laser game -snad  aby se tým ještě více utužil a odreagoval. Na konci sezony pak jeli pohromadě do Hovorčovic na kurty, kde hráli tenis a nohejbal, nebo se opékalo u ohně.

"Kluci odehráli parádní sezonu, musím je pochválil," vypráví Rousek. "I s ohledem na fakt, že jsme průběžně půjčovali hráče do osmiček, a stejně jsme vyhrávali."

Zažili také jednu úsměvnou historku: to když jednou před zápasem všichni hledali jednoho ze svých hráčů. "Nikde nebyl, nakonec jsme zjistili, že se zdržel na záchodech. Jenže kluci si mysleli, že už šel, tak prostě zamkli šatnu i s ním. Zápas ale stihl," směje se dosavadní kouč.

Počínání jeho svěřenců bude v příští sezoně sledovat jen z dálky. U mužstva se na pozici hlavního kouče přesouvá Ladislav Kadaně.

Možná společně komplex "S" konečně zlomí. A dokáží si, že pocit méněcennosti je zbytečný.

Kdo byl kdo v 7. třídě

  • Největší vtipálek: Petros Tzovairis
  • Největší drsňák: Daniel Fleischman
  • Největší šikula: Karel Klikorka
  • Největší srdcař: Samuel Duchan
  • Největší rychlík: Tadeáš Pinkas
  • Největší kliďas: Martin Rudolf
  • Největší model: Daniel Vlček
  • Největší silák: John Riley
  • Největší slušňák: Filip Souček
  • Největší drzoun: Kryštof Pejchal
Předchozí díly: 1. díl - muži, 2. díl - první a druhá třída, 3. díl - junioři, 4. díl - třetí a čtvrtá třída, 5. díl - starší dorost, 6. díl - pátá třída, 7. díl - osmá třída.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka