Trenéři letňanských žáků testují dívčí posilu
čtvrtek 19. června 2014

Turnaj v horkém červnu? Nastupující šestka přivezla titul

Že se v horkém červnovém počasí může trénovat na ledě? V Letňanech takové vymoženosti mají. Ale že se Letci v tomto období dokonce zúčastní hokejového turnaje? I to už je možné... Nastupující žáci 6. třídy, v minulé sezoně ještě pětka, ho v Jihlavě dokonce vyhráli, když v konkurenci čtyř týmů přehráli své soupeře. S dívčí posilou ve svých řadách. Gabriela Horáková je v klubu zatím na zkoušku.

Dá se to brát jako určitá odměna za dřinu během suché přípravy. Když Letci dostali možnost zúčastnit se turnaje, neváhali ani na chvíli. "Je to především zpestření programu v období, kdy se hodně trénuje," říká trenér Martin Uldrich. "Kluci se na to hodně těšili. Turnaj byl povedený, i když úroveň hry v létě byla hodně znát. Ale turnaj jsme si užili."

Aby ne, když na něm skončili celkově první. Bilance? Dvě vítězství, jedna remíza a za tři zápasy pouhé dva inkasované góly. Domácí Jihlavu Letňanští porazili 2:1, stejně tak i vídeňské Capitals. Jen v utkání se Zlínem žádný gól nepadl.

"Byly tam dobré mančafty," ocenil Uldrich, byť přiznává, že zápasy by v sezoně měly jiné tempo. "Ale v každém tom duelu jsme měli malinkou převahu." V prvním utkání se mu líbil třeba útok složený Christianem Mohrem, Tomášem Buckem a Gábinou Horákovou.

Ano, v tomhle týmu už působí druhá dívka.

Zatímco Hanka Haasová už má za sebou celou sezonu, v níž patřila k defenzivním oporám, nové jméno trénuje s šesťáky teprve chvíli. "Její dva bratři dříve v našem klubu působili a já se znám s jejím tátou. Požádal mě, jestli by sem nemohla přijít na zkoušku," líčí kouč Uldrich.

Gábina Horáková má dva měsíce na to, aby v letní přípravě přesvědčila trenéry a řekla si o místo v týmu. Dosud hrála za Roudnici nad Labem. Hráči dívčí posilu rychle vzali za svou možná i proto, že jsou zvyklí na Hanku Haasovou. Která je mimochodem podle koučů zcela jiný hráčský typ.

"Pokud mám ale u těch holek najít něco společného, pak je to rozhodně skvělý přístup k tréninku a obrovská poctivost," dodává Uldrich, jenž plánuje dát malé Gábině prostor. "Pak uvidíme a rozhodneme, co bude dál. Ale šanci u nás určitě má."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka