Capitals Letce potěšili i hovorem s hvězdou
sobota 28. června 2014

Haló, tady Alex... Vránovi v telefonu gratuloval i Ovečkin

Letňanský hokej má být na co hrdý. Jeho odchovanec Jakub Vrána byl v noci z pátka na sobotu vybrán coby nejvýše postavený Čech v prvním kole letošního draftu NHL. Po nejlepším střelci nedávného šampionátu osmnáctek sáhl Washington Capitals, který ve Philadelphii volil coby třináctý klub v pořadí. Z Vrány tak udělal třetího nejvýše postaveného hráče mezi mladíky hrajícími v Evropě.

Že už patří do světa nejslavnější hokejové ligy, poznal osmnáctiletý odchovanec Letců hned poté, co slezl z pódia. "To je opravdu on?" zněl hlas českého talentu do telefonu, který mu podal reportér během jeho prvního rozhovoru pro organizaci Capitals.

Na druhém konci čekal totiž sám kapitán týmu, hvězdný Alexander Ovečkin. Ten Vránovi pogratuloval a vyslechl si, že se mladý střelec těší na společné setkání a že se mu před lety podepsal na turnaji v Rusku.

"Co že se stalo? No právě jsem byl vybrán Washingtonem Capitals," usmíval se do telefonu Vrána. "Když jsem hrál na turnaji v Rusku, tak jsem si tě nechal podepsat," dodal a dokola opakoval: "Díky. Díky moc. Díky moc. Budu se těšit."

Brzy může tento mladík, jenž odehrál poslední sezonu ve švédském Linköpingu, sbírat podpisy slavného útočníka pro své kamarády a známé coby jeho spoluhráč. Stále větší zájem ale jistě bude i o jeho vlastní.


Čtěte také

Podcast hokej zblízka