Hráč si převzal cenu v hodnotě 16 tisíc Kč
sobota 05. července 2014

Burda se stal Letcem sezony. Klub ho odměnil bruslemi

Vedení klubu si nevšímá jen týmových výkonů, ale také poctivé individuální práce. A nejlepšího Letce umí bohatě odměnit. Když Václav Burda vyhrál veřejnou anketu o nejužitečnějšího hráče sezony, rozhodli se majitelé Letců svou naději odměnit. Útočník dorostu si z rukou Františka Kučery převzal nové brusle v hodnotě 16 tisíc korun. "Nečekal jsem to. Moc za to děkuju," svěřil se talent.

Pro Burdu se nejčastěji neklikalo jen v anketě na klubovém webu, ale nejvíce hlasů dostal také od klubových trenérů všech věkových kategorií. Titul Letec sezony za minulou sezonu si zasloužil.

V extralize táhl mladší dorost a tomu staršímu pomohl k vyhnutí se baráži. "Je to poctivý hráč dopředu i dozadu, výborný bruslař. A taky super kluk, ochotný se obětovat pro mužstvo," řekl o něm šéftrenér Letců Jiří Vrba. "Kéž by nám tu takových Burdů vyrostla celá řada."

Burdovy výkony mohly stěží uniknout vedení klubu, které na výsledky ankety zareagovalo po svém. Rozhodlo se pro parádní gesto - odměnit hráče hlavní cenou. Jakou? Sám Burda si v letňanském JB Sportu mohl ukázat na brusle podle svého přání. A rozhodně si nevybral špatně.

Bauer Vapor X 100 SR, to je na aktuálním trhu druhá nejvyšší řada této značky. Profesionální brusle, které v obchodě prodávají za 15 990 korun. "Výborně jsi po celou sezonu pracoval," gratuloval oceněnému hráči František Kučera, který mu brusle předal. "Vašek Burda to dostal právem. Doufám, že to bude motivační i pro ostatní kluky, kteří budou chtít dosáhnout stejného úspěchu," dodal.

"Vážím si toho, že jsem to vyhrál. Svědčí to o tom, že ta sezona asi nebyla úplně špatná," děkoval Burda. "Za brusle jsem moc rád, klubu děkuju." Momentálně tráví dovolenou se svými rodiči ve Švýcarsku. Nové brusle plánuje nazout hned po svém návratu.

Anekta o Letce sezony se letos konala poprvé v historii. Po ukončení soutěží bylo vybráno pět hlavních kandidátů, kteří mohli dostávat hlasy. Své pokračování bude mít i v příštím ročníku.

Pro nejužitečnějšího hráče bude znovu připravena hlavní cena.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka