Nikl s Mišnerem povedou mužstvo i v sezoně
středa 03. září 2014

Juniory s novým koučem spasí hostování i střídavé starty

Letňanští junioři se přes léto dusili v mnoha nejistotách. Jedna z nich už je však vyřešena - "staronovým" trenérem týmu se stal zkušený kouč Jiří Nikl, kterému bude dělat asistenta Jan Mišner. Právě v roli asistenta působil Nikl u juniorky v minulé sezoně, když na střídačce pomáhal Milanu Antošovi i Jiřímu Žůrkovi. U mužstva však stále přetrvává komplikovaný rébus ohledně jeho složení.

Letci doplácí na to, že nehrají extraligu juniorů, proto řada z nich zamířila do jiných týmů. Letos je situace o to komplikovanější, že do této kategorie dorostly silné ročníky 1995 a 1996, mezi něž patří i hvězdy jako Jakub Vrána nebo Václav Karabáček.

"Ti kluci u nás vyrostli, ale už měli vysokou úroveň, tak jsme je pustili do Švédska nebo do zámoří. Další to šli zkusit právě do extraligy, v čemž jsme jim pochopitelně nebránili. Bohužel teď ale máme problémy," říká spolumajitel klubu František Kučera.

Hráči chybí. V polovině srpna měli trenéři k dispozici na ledě jen deset borců do pole a dva brankáře. Na začátku září není o moc líp.

"Hráči nám pořád schází, teď mám dohromady dvanáct kluků do pole a tři gólmany. Nikdo nový nepřišel. Ale v nejbližší době by se mělo rozhodnout, jestli přijde někdo na výpomoc. První zápas máme až 19. září, takže ještě nějaký čas zbývá," popisuje kouč Nikl.

Vedení Letců domlouvalo spolupráci se Slavií a se Spartou, odkud by si stáhlo několik hráčů, kteří by neměli šanci prosadit se do základní sestavy. O přestupy se však s největší pravděpodobností jednat nebude.

"Spíš chceme situaci vyřešit hostováním a další hráči k nám budou chodit na střídavé starty. Nedá se nic dělat, budeme muset mužstvo polepit, jak to půjde. Věřím, že nakonec dáme všechno dohromady," doufá Kučera.

Ten ostatně počítá s tím, že v průběhu sezony budou s juniorkou chodit na tréninky, ale i na zápasy dva nejšikovnější hráči ze staršího dorostu. "A kvůli kvalitnímu předzápasovému tréninku můžou přijít zase mladí kluci z áčka," dodává někdejší slavný obránce.

Přesto se zdá téměř jisté, že Letci budou rádi, pokud sestaví na zápasy alespoň tři formace. Je to velký problém? "Nemyslím, tři lajny jsou dostačující," tvrdí Kučera.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka