Starší dorost nezvládl vstup do sezony
sobota 06. září 2014

Antoš se zlobí: Hráči neplní pokyny. Proto prohráváme

Letňanskému staršímu dorostu se vstup do sezony nepovedl: v pátek prohrál na ledě Kladna 1:3, o den později nestačil doma na Karlovy Vary a padl těsně 0:1. Trenéra Milana Antoše však nejvíc mrzí, že si jeho hráči dělají na ledě, co se jim líbí. "Hlavní problém našeho týmu je, že kluci nechtějí dělat, co jim říkáme. Výsledkem jsou porážky. Bude trvat, než změníme jejich myšlení."

Přitom to v pátek začalo všechno tak slibně a Letci se dostali na Kladně do vedení. To však dlouho nevydrželo a tým vlastně po celý zápas odolával velkému náporu soupeře. Bylo logické, že porážka je nevyhnutelná, ačkoli rozhodující gól přišel až v 51. minutě. A to byl ještě sporný.

"Hráč totiž vklouznul do brankoviště dřív, než tam byl puk, který se od něj odrazil do sítě. Na druhou stranu ale musíme uznat, že Kladno skórovalo zaslouženě, protože nás tlačilo. My se sice dobře bránili a čekali na šance, ale ty nepřišly," popisuje Antoš vývoj zápasu.

Ten je ale rozmrzelý především z přístupu hráčů. "Změnit jejich myšlení bude holt chvilku trvat. Věděli jsme, že sezona bude těžká, a to se zatím plní. Soupeři jsou dobří a my zatím nehrajeme to, co si řekneme v kabině."

Z toho plyne problém s produktivitou, vždyť starší dorost dokázal ve dvou zápasech vstřelit jediný gól. "Střelců je málo, navíc nám odešel jeden dobrý obránce do Liberce a další do Sparty. Máme prostě nějaký tým a s ním hrajeme. Nezbývá nám nic jiného, než věřit, že se to otočí."

Jak to vypadá, zatím to bude spíš zbožné přání. Tady je vysvětlení: "Na Kladně jsme neměli na to, abychom se zápasem něco udělali, protože se hráči necpou do brány. Spíš se otáčejí a hrajou si svou hru. Tam jsme neměli moc šancí. Kdybychom měli velké štěstí, tak bychom získali maximálně bod."

A doma proti Karlovým Varům? Tam mužstvo srazil brzký inkasovaný gól ve třetí minutě, při kterém brankář zaklekl a neviděl ránu od modré. Poté už neměl dost času zareagovat. Pak se už opakoval scénář z pátku - útočníci se sice snažili, ale chyběl jim potřebný drajv.

"Dřeli jsme do poslední chvíle, ale útočníci nejsou dostatečně důrazní. Nemáme forvady, kteří by se vrhli do brány a strhli hru. Oni si hrajou svůj hokej a jsou přesvědčení, že jejich styl je správný. Pro nás trenéry bude nejtěžší otočit jejich myšlení a přesvědčit je," říká Antoš.

Letci si sice v závěru vytvořili při power-play velký tlak a několikrát nechybělo mnoho, aby vyrovnali, letňanský kouč však opakuje: "Hráči prostě nechtějí vystřelit a místo toho se točí v rohu a ztrácí sílu tím, že si tam nesmyslně předávají puky. Vypadá to hezky vizuálně, ale je to k ničemu. Nejhorší je, že jsou ti kluci spokojení s tím, jak hrajou. Já s tím moc spokojený nejsem."

Kladno - HC Letci 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky:
14. Kubík (Malý), 51. Patyk (Havelka, Čečetka), 60. Chládek - 12. Chalupa (Kolenatý). Rozhodčí: Jílek - Müller, Zmeškal. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 42:23. Kladno Jiroušek (Stahl) - Havelka, Šíma, Kiml, Libecajt, Malý, Chládek - Patyk, Borkovec, Čečetka, Čermák, Hrabík, Kubík, Sagan, Zelingr, Kučera, Bláha, Vach, Okegawa. HC Letci: Hamalčík (Špirek) - Brabec, Hůla, Pařík, Kolenatý, Chvála, Antoš, Šimon - Burda, Horák, Chalupa, Kučera, Mařík, Pražienka, Průžek, Volf, Procházka, Urban, Řepík.

HC Letci - Karlovy Vary 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Vodička (Trapl, Janata). Rozhodčí: P. Würtherle - Komárek, J. Ondráček  Vyloučení: 5:2. Využití:0:1. Diváci: 63. Střely na branku:19:33. HC Letci: Hamalčík (Špirek) - Hůla, Kolenatý, Pařík, Katriňák, Brabec, Chvála - Chalupa, L. Procházka, Satran - Pražienka, Burda, Průžek - Šimon, D. Volf, Horák - Mařík, Kučera, Řepík - připraven Urban. Karlovy Vary: Kuchař (Grančarov) - Pajk, Prachař, Vápeník, Vodička, Havlík, Beer, připraven Pátek - Trapl, Janata, Kurfürst - K. Svoboda, Davídek, Čejka - Hauzr, Pastyřík, Slabý - připraven Chodounský.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka