Letci mají už dvě výhry, přišli ale o Wojnara
pondělí 08. září 2014

Další triumf venku. Mladší dorost si zastřílel na Vysočině

Vstup do letošní sezony jim zatím vychází na výbornou. Mladší dorostenci Letňan začali extraligu parádně. Zatímco před týdnem uspěli po prodloužení v Liberci, v neděli si zastříleli na ledě Žďáru nad Sázavou. Tým z Vysočiny porazili vysoko 7:1 a v tabulce skupiny Střed se po dvou kolech s pěti body usadili na druhém místě. "Mužstvo je zatím pracovité," pochvaluje si kouč Tomáš Blažek.

Pět bodů a skóre 10:3. To je aktuální bilance mladších dorostenců po dvou kolech na hřištích soupeřů. Letci by se v letošní sezoně rádi zapsali do klubové historie premiérovým postupem do extraligového play off. Už v minulém ročníku k němu měli blízko.

Je příliš brzy o tomto cíli mluvit, start sezony však zvyšuje o něco víc optimismus. "Ale pozor, ještě jsme nenarazili na ty nejsilnější soupeře," tvrdí nový trenér týmu Tomáš Blažek. "Je to jen začátek soutěže. My nebudeme nic přeceňovat a do každého zápasu půjdeme s pokorou."

Letci šli s ní i do nedělního zápasu, který byl první třetinu vyrovnaný. Od té druhé ale Pražané převzali iniciativu a soupeře postupně rozdrtili sedmi góly. "První třetinu jsme měli malinko obavy, neplnili jsme si správně úkoly a hráli bojácně. Ale od druhé jsme Žďár začali přehrávat a po třech rychlých brankách jsme už zápas kontrolovali."

Dvěma góly a jednou asistencí se blýskl Dominik Sklenář, jednu trefu a dvě přihrávky zaznamenal Jakub Kučera.

Blažka zatím těší, jak tým funguje. "Mužstvo je pracovité, má chuť plnit si úkoly, které dáváme. Kluci jsou tvární, nechají si spoustu věcí vysvětlit. Doufám, že jim to tak zůstane po celou sezonu," dodává trenér, jenž u Letců zažívá první sezonu.

Mrzí ho snad jen jedna věc: před týdnem nepočítal s odchodem Jakuba Wojnara, českého reprezentanta do 16 let, jenž se nechal zlákat Spartou a na poslední chvíli vyměnil letňanský dres. Při premiéře za Spartu však nezabránil prohře s Chomutovem. "Je to pro nás ztráta, protože mohl patřit k oporám. Ale když za nás hrát nechce, tak ho nutit nebudeme."

První domácí utkání letňanský celek sehraje ve čtvrtek proti Mladé Boleslavi.

Žďár nad Sázavou - HC Letci 1:7 (1:2, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Trejbal (M. Nečas, Kaut) - 6. Sklenář (Kučera, Bouřil), 13. Vojtela (Danov, Lytvynov), 22. Kučera (Bouřil, Sklenář), 26. Lytvynov (Nedorost), 32. Danov (Rousek), 45. Sklenář (Kučera), 60. Fabiánek (Jelínek, Štěbeták). Rozhodčí: Kukeně - Pařízek, Honza. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 135. Střely na branku: 25:29. Žďár nad Sázavou: Joska (Jambor) - Trejbal, Kukla, Geba, Nepokoj, Marek, Melichar, Pachl - Donda, Nečas M., Kaut, Kadleček, Březina, Pytlík, Koudelka, Poul, Nečas J. HC Letci: Mokrý (Vlas) - Vojtela, Lytvynov, Antoš, Gebell, Straka, Macek, Prebsl - Danov, Rousek, Nedorost, Sklenář, Kučera, Bouřil, Štěbeták, Fabiánek - Jelínek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka