Letci byli s výjimkou šesťáků stoprocentní
úterý 09. září 2014

Sezona už odstartovala naplno... Včetně žákovských tříd

Končí měsíce dlouhých příprav, všechno už začalo znovu naostro. Žákovské týmy letňanského klubu v uplynulém týdnu vstoupily do soutěžní sezony. Zatímco šestku s osmičkou čekaly rovnou dva zápasy, pětka se sedmičkou začaly o něco pomaleji. Všechny čtyři třídy však získaly na svůj účet první body do tabulky. Vlastně zatím prohráli jen šesťáci - nutno ovšem podotknout, že se silným rivalem z Kolína.

Po úvodním dvojzápase zůstal plný počet bodů

Osmáci v minulé sezoně zažili Ladislava Kadaněho v roli asistenta trenéra, ten je ale od léta na pozici hlavního kouče. Zdá se, že zatím vše dobře funguje. Nejprve si na rozjezd poradili s týmem Krkonoš nemilosrdným vítězstvím v poměru 10:0, zato v sobotu byla bitva s Kolínem mnohem vyrovnanější. "Nebyl to od nás úplně přesvědčivý výkon, ale zaslouženě jsme vyhráli. Výsledkově se nám to povedlo, jenže zatím jsme nastoupili proti slabším soupeřům," uvědomuje si Kadaně.

Podle něj je dobrá i nálada v týmu. "Ovšem musíme zůstat nad věcí, protože proti Kolínu to nebylo nic moc. Na druhou stranu kluci nic nevzdali a bojovali, což je pozitivní." Zatímco o góly se při výhře nad Krkonošemi podělilo sedm hráčů, ve druhém utkání si tuto úlohu vzala na starosti opět jiná jména. Což dokazuje, že za Letce mohou skórovat všechny formace.

8. třída: HC Letci - Krkonoše 10:0 (2:0, 3:0, 5:0)
Branky domácích:
Pejchal 2, Vlček 2, Vrba 2, Rudolf, Duchan, Výrut, Riley. Asistence: Duchan 3, Klikorka 3, Pinkas, Riley, Rudolf, Tzovairis, Vlček, Vrba.

Kolín - HC Letci 2:3 (1:2, 1:0, 1:0)
Branky hostů:
Pinkas 2, Hruška. Asistence: Pejchal.

Snahu soupeře zabrzdila fyzická připravenost

Také sedmáci si na střídačce zvykali na nového kouče. Martin Rousek ale se svým týmem prožil vítězný debut. Nepříliš silný tým Zbraslavi byl pro Letce ideálním zahřívacím kolem. "Od druhé třetiny jsem byl hodně spokojený," přiznal trenér. V utkání zazářili hattrickem hned dva Letci - Michal Klimo a Filip Jansa. Soupeř s hosty držel krok jen první vyrovnanou třetinu.

"V té druhé už jsme měli převahu. Myslím, že jsme měli víc fyzických sil, byť oba týmy hrály na dvě pětky," říkal trenér Rousek. "Ve druhé části hry jsme dali pět gólů a prakticky bylo po utkání. Víc jsme vydrželi," myslí si.

7. třída: Zbraslav - HC Letci 2:11 (2:2, 0:5, 0:4)
Branky hostů:
Klimo 3, Jansa 3, Hlaváč 2, Adamec, Klatt, Stupka. Asistence: Zrcek, Adamec, Stránský, Stupka, Hlaváč, Jansa.

Pocit z demolice otupila následná porážka

Proti Krkonoším se parádně rozstříleli, proti Kolínu jen marně dotahovali nabrané manko. Šesťáci prožili dva naprosto odlišné duely. Zatímco ten první se odehrával v exhibičním stylu, ve druhém doplatili na hubenou sestavu. "V Kolíně jsme nastoupili s jedenácti hráči do pole," líčil Martin Uldrich. Jediný trenér, jenž zůstal u svého mužstva z uplynulé sezony.

"Prvních deset minut jsme měli dobré tempo a řekl bych, že jsem soupeře zaskočili," popisoval sobotní porážku. "Měli jsme hodně vyložených šancí, ale neproměnili je. Pak přišla dvě vyloučení a my už nebyli schopni vyrovnat. Prostřední část se nám nepovedla, zaostávali jsme v pohybu." I přes bilanci výhry a porážky jeden z Letců střelecky zazářil: Lukáš Strnad zaznamenal celkem pět gólů.

6. třída: HC Letci - Krkonoše 15:2 (7:2, 5:0, 3:0)
Branky domácích: Čech 3, Strnad 3, Vlasák 3, Tůma 2, Smrt, Straka, Novotný, Pinkas. Asistence: nedodáno.

Kolín - HC Letci 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Branky hostů:
Strnad 2. Asistence: nedodáno.

I přes kanonádu chyběla spokojenost z výkonu

Jestli některý z žákovských týmů prošel během léta opravdovou proměnou, pak to jsou páťáci. Loňský outsider v přípravě vyhrál dva turnaje a celkem zaznamenal jen jedinou porážku. A svou pohodu si přenesl i do soutěžní sezony, byť ho na úvod čekal slabý soupeř. Zbraslavi Letci nadělili třináct branek bez jediné inkasované.

V utkání se pěti trefami blýskl Petr Křišťan, přesto asistent trenéra Ivan Utěšil, jenž na střídačce zastupoval Jana Zlatohlávka, s výkonem svých svěřenců spokojený nebyl. "Nehráli jsme tak dobře, ale stačilo to, protože soupeř nebyl na příliš velké úrovni. Jak jsme na tom opravdu? Zatím nám to neukázalo nic. Všechno poznáme až v dalších utkáních," řekl narovinu Utěšil.

5. třída: Zbraslav - HC Letci 0:13 (0:1, 0:7, 0:5)
Branky hostů: Křišťan 5, Uher 3, Kudrna 2, Sabol 2, Šíba. Asistence: Kudrna 3, Sabol 2, Kalista 2, Křišťan, Blažek, Urban, Šercl, Sýkora.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka