Útočné duo Kučera, Sklenář zařídilo čtyři góly
čtvrtek 11. září 2014

Mladší dorost válí, vyhrál také třetí zápas nové sezony

Letňanský mladší dorost prožívá fantastický vstup do nové sezony. Tým trenéra Tomáše Blažka vyhrál i třetí utkání, tentokrát doma rozstřílel Mladou Boleslav vysoko 6:1. Letci se tak usadili na čele tabulky, kde mají dvoubodový náskok před Kometou Brno a Českými Budějovicemi. Navíc nastříleli nejvíc (16) gólů a zároveň jich nejméně inkasovali (4).

"Válíte, co?" Ta slova kouče Blažka zprvu rozesmála, ale pak spustil naprosto bez emocí: "On ten výsledek trošku zkresluje, protože neodpovídá hře. S Boleslaví to bylo dvě třetiny vyrovnané utkání. Teprve na jejím konci jsme utekli na 4:0. A poslední dvě branky jsme dali zase během 45 vteřin v 58. minutě."

Zní to možná přísně, ale pokora je na místě. Blažkovi dělá radost především fakt, že se jeho svěřenci snaží plnit všechny pokyny, které od něj a jeho asistenta Martina Rouska dostávají. "V tomhle ohledu jsme předvedli výkon na dobré úrovni."

Bez nadsázky se dá říct, že Mladou Boleslav zničila útočná dvojice Lukáš Kučera, Dominik Sklenář, která se postarala o úvodní čtyři trefy: oba si připsali dva góly a dvě asistence. "Snaží se hrát důrazně, což v téhle kategorii přináší výsledky. Oba hrajou jednoduše, chodí do brány a daří se jim díky tomu dávat góly."

Pro tým mladšího dorostu je velice pozitivní, že se kromě své elitní formace může spolehnout i na další hráče. Že jsou zkrátka schopní dávat branky i jiní.

I díky tomu Letci zatím jenom vítězí. Takhle parádní vstup do sezony pomůže především z psychologického hlediska. Na nějaké větší hodnocení je však zatím stále příliš brzy.

"V téhle kategorii člověk dopředu netuší, jaký se mu sejde ročník a jak na tom budou ostatní týmy. Hráči se mění rok od roku a síla soupeřů se odhaduje strašně špatně. V praxi to znamená, že někam jedeme a vůbec nevíme, jak to mužstvo hraje, protože jsme se s ním nestřetli ani v žádném přátelském utkání," popisuje Blažek, kterému nezbývá, než reagovat až v průběhu každého utkání.

A takhle to nejspíš půjde, dokud se Letci neutkají se všemi protivníky. "Teprve potom budeme moudřejší. Zatím chodíme zápas od zápasu, snažíme se soustředit sami na sebe, na svou hru a na svoje výkony, a ne na ostatní. Když se povede vyhrát, tak jsme za to jedině rádi."

HC Letci - Mladá Boleslav 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky:
7. Kučera (Sklenář), 9. Sklenář (Kučera, Gebell), 34. Sklenář (Gebell, Kučera), 36. Kučera (Sklenář), 58. Štěbeták (Fabiánek), 58. Danov (Rousek, Nedorost) - 51. Tesař (Jeník). Rozhodčí: Šťovíček - Doležal, Výborný. Vyloučení: 4:7. Střely na branku: 43:35. Diváci: 55.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka