Mezi Letci prohrála jen osmička, ostatní slaví
pondělí 15. září 2014

Žákovské týmy dominovaly, řádili Adamec se Strnadem

Povedený víkend mají za sebou žákovské týmy Letců. Pětka, šestka i sedmička slaví vítězství, posledně jmenovaný tým dokonce rozdílem třídy. Neuspěla jen osmá třída. Ve vynikajících výkonech pokračuje šesťák Lukáš Strnad, který se blýskl třemi góly a dvěma asistencemi. Ještě úspěšnější však byl Václav Adamec ze sedmičky s bilancí 5+2, který byl vyhlášen hráčem týdne letňanského klubu.

Po dvou výhrách nekoncentrovaný výkon osmáků

Jsou porážky, které se dají omluvit, protože hráči nechají na ledě maximum. To však neplatilo o zápase osmičky se Slavií, po kterém se kouč Ladislav Kadaně zlobil: "Byli jsme vysoce nekoncentrovaní, dělali hloupé chyby a navíc vůbec nebojovali. Všechno bylo špatně."

Trenéra mrzela porážka o to víc, že Slavia také nepředvedla kdovíjaký výkon, jen byla schopná své příležitosti využívat. Jediným pozitivem tak zůstává výkon gólmana, jenž pochytal spoustu dalších šancí. Bez něj by byla porážka ještě horší. "Propadali jsme v obraně, slávisté pořád jezdili dva na jednoho nebo dva na nikoho," pozastavoval se Kadaně, jehož svěřenci přitom úvodní dva duely nové sezony vyhráli.

8. třída: HC Letci - Slavia 2:6 (0:2, 1:2, 1:2)
Branky domácích:
Duchan, Pejchal. Asistence: Klimo, Duchan.

Sedmáci soupeře kosí, po Zbraslavi to odnesl Kolín

Takhle povedená první polovina utkání, to je sen každého trenéra. Vždyť svěřenci Martina Rouska po ní v duelu s Kolínem vedli ohromujícím rozdílem 10:0! Bylo logické, že mužstvo za takového výsledku následně povolilo, což bylo částečně způsobené tím, že hraje jen na dva útoky.

"Soupeře jsme jinak přehráli ve všech aspektech. Pozitivní určitě bylo, že se obě lajny podělily o stejný počet gólů," pochvaloval si Rousek, který mohl být spokojený i s výkonem Václava Adamce, jenž zázářil pěti góly a dvěma asistencemi.

7. třída: HC Letci - Kolín 14:2 (7:0, 4:1, 3:1)
Branky domácích:
Adamec 5, Stupka 2, Souček 2, Appelt 2, Jansa 2, Hlaváč. Asistence: Stupka 4, Hlaváč 4, Adamec 2, Jansa, Souček, Klatt, Appelt.

Šesťáci převedli výborný a disciplinovaný výkon

V prvním utkání dal hattrick, ve druhém dva góly a teď hattrick zopakoval. Lukáš Strnad roste v kanonýra, který se jen tak nevidí. "A to je o rok mladší než ostatní, takže je to paráda," září kouč Martin Uldrich, kterému se líbí, že nebojácně chodí do branky a umí proměňovat šance. "Je to o tom, že hraje s nasazením, nadoraz a není líný udělat krok navíc."

Šesťáci proti Slavii začali dobře, oproti předchozímu zápasu se jim povedlo zlepšit přechod z obranného do útočného pásma, dokázali si také poradit se šancemi. Rozhodující byla třetí třetina, ve které mužstvo zabralo a dokázalo otočit výsledek. "Kluci předvedli perfektní hru a disciplínu."

6. třída: HC Letci - Slavia 8:5 (2:1, 3:3, 3:1)
Branky domácích:
Strnad 3, Tůma 2, Novotný, Čech, Smrt. Asistence: Strnad 2, Vojta 2, Novotný 2, Straka, Pinkas.

Další vítězství páťáků, ale nadšení nepanuje

V prvním kole rozmetali Zbraslav 13:0, ale asistent trenéra Ivan Utěšil spokojený nebyl. A to samé zopakoval jeho nadřízený Jan Zlatohlávek po vítězství 4:2 nad Kolínem. "Výkon není dobrý, je to vztyčený ukazováček do dalších kol, kdy nás čeká výborná Slavia a silná Hvězda."

Páťákům podle trenéra vázla kombinace, málo stříleli a nedostatečně se tlačili do branky. Určujícím elementem, který rozhodl o výhře, tak byl brankář Lukáš Malant, který zneškodnil řadu příležitostí soupeře. "My jsme ty své naopak dokázali proměnit, přestože to bylo i se štěstím."

5. třída: HC Letci - Kolín 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky domácích:
Křišťan, Sabol, Štípek, Blažek. Asistence: Kalista, Štípek, Šercl, Sabol.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka