Letci pustili do čela České Budějovice
neděle 14. září 2014

Mladší dorost poprvé padl. Špatné to nebylo, říká trenér

Dosud sbírali jen vítězství. Až ve čtvrtém kole nové soutěžní sezony poznali mladší dorostenci Letňan svého přemožitele. Na ledě Českých Budějovic totiž prohráli 2:5. Letci si tak v tabulce připisují první porážku v extraligové skupině Střed, kde je v čele vystřídali právě Jihočeši. "Ale celý zápas jsme špatně neodehráli," říká letňanský trenér Tomáš Blažek. Byť jeho tým prohrával už po necelé půlhodině o pět gólů.

"Prvních patnáct minut bylo dobrých. Byli jsme lepší, vytvářeli jsme si šance, ale bohužel je neproměnili," tvrdí kouč. Do šatny šli Letci po úvodní části paradoxně s dvoubrankovým mankem. Klíčovou minutou byla ta 23., v níž domácí přidali během pár vteřin další dva góly.

"V kabině jsme si řekli něco k chybám, které jsme dělali. Ale v dalším průběhu jsme se jich nevyvarovali a znovu inkasovali," líčil Blažek. "Za stavu 0:4 se už těžko něco otáčí. I když kluci se pak ještě sebrali a začali plnit naše pokyny. Hlavně třetí třetinu jsme odehráli velmi dobře."

Pravda. V ní Letci korigovali dvěma trefami na konečný výsledek 2:5 - v obou případech zafungovala spolupráce mezi Lukášem Rouskem a Dominikem Danovem, kteří si připsali po brance a asistenci.

"Jestli s námi něco porážka udělá? Žádné mužstvo si nemůže myslet, že vyhraje desetkrát v řadě," říká Blažek. "Zápasy jsou vyrovnané, třeba v Liberci jsme měli štěstí my, zatímco v Budějovicích jsme měli smůlu." Podle něj Letci narazili na kvalitního soupeře. "Byl silný hlavně po fyzické stránce, ale nám celé utkání uteklo během deseti minut."

České Budějovice - HC Letci 5:2 (3:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Klusáček (Vochozka), 19. Kašpar, 23. Kondelík (Matys), 23. Káník, 27. Matys (Vochozka) - 47. Rousek (Danov), 55. Danov (Rousek). Rozhodčí: Jindra - Zíka, Flegl. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 90. Střely na branku: 36:27.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka