Letcům se vstup do sezony nepovedl
pondělí 22. září 2014

Neukázněnost, štve kouče juniorky, jež dvakrát padla

Nepovedený vstup do sezony má za sebou letňanská juniorka, která v pátek prohrála doma s Mostem 3:4 a v neděli nestačila na západě Čech na béčko Karlových Varů a padla 0:3. V obou případech byl podle kouče mužstva klíčovým momentem fakt, že mužstvo nedokázalo být disciplinované a nechalo se často vylučovat. "Už nevím, co s tím," říká skoro zoufale trenér Jiří Nikl.

Přitom vstup do úvodního duelu sezony se Letcům povedl a v domácím prostředí se proti Mostu dostali do dvoubrankového vedení. Jenže v dalším průběhu přišla bolístka z loňského ročníku - série vyloučení, po které soupeř dokázal třemi góly výsledek otočit ve svůj prospěch.

"Pak už jsme utkání nestačili zvrátit. Přitom jsme měli dvě penalty, ale ani jednu jsme nedali," poznamenal Nikl, kterého mnohem víc štvala nekázeň hráčů: Letci měli s Mostem osm vyloučených. Nebýt toho, mohl být výsledek úplně jiný.

Stejný scénář se opakoval i ve druhém duelu v Karlových Varech. I tam mohla za porážku nekázeň: letňanská juniorka inkasovala dva ze tří gólů v oslabení. Co s tím? Za normálních okolností bývá obvyklé, že se provinilý na čas vyřadí ze sestavy. Jenže tenhle postup se tentokrát použít nedá. "Kdybych chtěl někoho potrestat, tak nemám koho dát na led. Hrajeme na pět obránců a tři útočné lajny," krčí Nikl rameny.

Podle něj vylučování navíc nepramení z přílišné snahy, takže ho v průběhu týdne čeká další kolo domlouvání. "Dělám to před každým utkáním, protože vím, že jsme měli stejný problém loni. Je strašně těžké s tím něco udělat. Přitom jinak kluci nehrajou špatně, snaží se, ale takové zbytečnosti nás vždycky položí."

Dalším problémem je také neschopnost vstřelit gól. "Neproměňujeme šance. To je slabost i u staršího dorostu. Ti nejlepší střelci bohužel odchází a hraje se s tím, kdo zbyde. Pokud se nesebereme, nevidím to letos moc růžově," tvrdí Nikl, podle nějž se mužstvo nebude pohybovat na vrcholu jako v uplynulé sezoně, ale spíš ve středu tabulky.

HC Letci - Most 3:4 (2:0, 0:2, 1:2)
Branky domácích:
Neuman, Novák, Kazda. Asistence: Hrubant, Špičan, Neuman.

Karlovy Vary "B" - HC Letci 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka