Nejmladší výběry Letců o víkendu nezklamaly
úterý 23. září 2014

Osmička znovu prohrála, jinak se ovšem žákům dařilo

Podobně jako minulý týden to nebyl ze strany žákovských týmů pro letňanský klub špatný víkend. Tedy až na osmičku, která selhala podruhé za sebou, tentokrát na ledě Hvězdy Praha. Ostatním se však dařilo a zatím slaví téměř jeden úspěch za druhým. Mezi páťáky se blýskl Tomáš Kudrna, jenž dal v jednom zápase čtyři góly, Filipu Jansovi ze sedmičky se rovněž povedlo pět gólů ve dvou utkáních.

Páťáci poprvé padli, pak ale nasázeli 11 gólů

Svěřenci trenéra Jana Zlatohlávka v sobotu poprvé v sezoně prohráli. A nutno dodat, že zaslouženě: na soupeře totiž nestačili ve všech směrech. "U slávistů byla kvalita i odhodlání zvítězit. Nám naopak chyběla bojovnost. Nebýt vynikajícího brankáře Lukáše Malanta, odjížděli jsme s mnohem větším výpraskem."
 
O den později se však tým revanšoval a matný výkon vystřídala kanonáda do sítě Hvězdy Praha. Úplně jednoduchá výhra to však nebyla, jelikož soupeř se dostal do vedení po několika individuálních chybách Letců. Rozhodující byla druhá třetina, kterou Letňany vyhrály jednoznačně 7:1. Zbytek zápasu už páťáci v klidu kontrolovali.

5. třída: Slavia Praha - HC Letci 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branka hostů:
Kudrna. Asistence: Urban.

HC Letci - Hvězda Praha 11:3 (2:2, 7:1, 1:0)
Branky domácích:
Kudrna 4, Sabol, Štípek, Blažek, Sýkora, Křišťan, Uher, Havlůj. Asistence: Křišťan, Sýkora, Štípek, Šíba, Uher.

Šestka si myslela, že to půjde samo

S Hvězdou si poradila i šestka, která dokonce uspěla na ledě soupeře. V úvodních deseti minutách Letci nepustili domácí ze třetiny, bohužel se však nedokázali prosadit střelecky a první část skončila 1:1. "Přestali jsme úplně hrát, byla to tragédie a nedalo se na to vůbec koukat," zlobil se kouč Martin Uldrich, kterému nejvíc vadilo, že se hráči nechali vylučovat, nebruslili a nehráli kombinačně.
 
"Každý si myslel, že to utrhne sám a občas to působilo i alibisticky. Pak jsme si promluvili v šatně a ve třetí třetině se kluci o dost zvedli. Hvězdu nepustili ke slovu, skoro se hrálo jen u nich, napadali tam góly a díky tomu jsme vyhráli. Kluci si zkrátka mysleli, že to půjde samo, a opak byl pravdou."

6. třída: Hvězda Praha - HC Letci 3:5 (1:1, 0:1, 2:3)
Branky hostů:
Václavík 3, Smrt, Novotný. Asistence: Václavík, Čech, Straka.

Sedmáci pokračují ve výborných výkonech

Trenér Martin Rousek to řekl poměrně výstižně: "Slavia je hodně silný soupeř, takže jsem za bod rád a klukům patří za bojovný výkon dík." Sedmička uhrála s červenobílými remízu 5:5, ačkoli celý zápas tahala za kratší konec a neustále dotahovala dvoubrankovou ztrátu. K dobrému výsledku také pomohl kus štěstí, vždyť kouč zkusil za stavu 3:5 dvakrát power-play a jeho svěřenci pokaždé skórovali.
 
O vítězství nad Hvězdou rozhodla povedená první třetina, ve které Letci vstřelili tři góly. Pak sice soupeř přidal, ale obrat se nekonal. "Asi se projevila únava z předešlého zápasu, protože hrajeme na 11 až 12 lidí. Nebyl to pohledný hokej jako na Slavii, ale kluci si stejně zaslouží absolutorium," říká Rousek.
 
7. třída: Slavia Praha - HC Letci 5:5 (2:2, 2:0, 1:3)
Branky hostů:
Jansa 3, Adamec, Klimo. Asistence: Tůma, Liberda, Stupka, Klimo.

HC Letci - Hvězda Praha 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
Branky domácích:
Adamec 3, Jansa 2. Asistence: Appelt 2, Souček 2, Zrcek.

Osmičce se nedaří a znovu prohrála

Minulý týden prohráli doma se Slavií, tentokrát nestačili na Hvězdu. Osmička po úvodních dvou výhrách pro změnu dvakrát za sebou klopýtla. "Ze začátku jsme na ně vlítli a dali úvodní gól. Hvězda ovšem zanedlouho srovnala, přidala dvě branky a my už skóre nedotáhli," říká kouč Ladislav Kadaně. Sám vidí hlavní problém v koncovce: "Byl to vyrovnaný zápas, ale nás trápí zakončování. Už od začátku sezony nejsme schopni využívat své šance."

Kuriozitou byly nepříznivé podmínky, které na Hvězdě panovaly. "Nad ledem se od začátku držela hustá mlha. Po dohodě s rozhodčím a s druhým týmem jsme nakonec v utkání pokračovali, podmínky byly pro všechny stejné," dodává Kadaně.
 
8. třída: Hvězda Praha - HC Letci 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Branka hostů:
Riley.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka