Trenér Rousek i přes výhru venku nejásá
čtvrtek 25. září 2014

Páté vítězství ze šesti zápasů. Mladší dorost zkrátka válí

Letňanský mladší dorost jde v letošní sezoně zatím od vítězství k vítězství. Po nedělním triumfu nad Kometou Brno v prodloužení tentokrát svěřenci trenérů Tomáše Blažka a Martina Rouska vezou domů body za výhru 2:1 v Jihlavě. "Jsme tentokrát ale spokojení jenom s výsledkem, hra dobrá nebyla. Když to přeženu, tak jsme utrpěli vítězství," poznamenává asistent kouče Rousek.

Mladší dorost vyhrál páté ze šesti zápasů nové sezony a dál vládne tabulce vyrovnané skupiny S, kde má jednobodový náskok před druhým Hradcem Králové.

Vítězství na Vysočině se tak trochu čekalo, jelikož Jihlava patří k nejhorším týmům a je až na posledním místě. Jenže jak upozorňuje Rousek, jen jedinkrát letos prohrála vyšším rozdílem. "V ostatních případech šlo o těsné výsledky."

Jediný důvod, proč není výš, je v neproměňování šancí. To se ostatně potvrdilo v duelu s Letci, ve kterém se Jihlavští objevili jen během první třetiny třikrát sami před brankářem. Nebýt jeho, mladší dorost by se do Prahy nejspíš vracel bez bodu. "Hodně nás podržel a má největší podíl na vítězství," zdůrazňuje Rousek, kterému ze všeho nejvíc chyběla u jeho svěřenců bojovnost.

"I v Budějovicích, kde jsme zatím jedinkrát prohráli, se nám s kolegou zdálo, že se kluci sráželi a chodili do soupeře. Kdežto tentokrát jsme ho nechali projíždět středním pásmem přes modrou a dávali mu prostor k mnoha přečíslením. Všichni hráli bezstarostný hokej, aby si dali gól. Takhle to ale prostě nejde."

Že by sebeuspokojení z dosavadních výsledků? Rousek doufá, že snad ne. Hráči mu připadali spíš utahaní a bez pohybu, což si částečně vysvětluje tím, že před zápasem museli ráno vstávat do školy a navíc absolvovali dlouhou cestu autobusem.

Jak na tom mužstvo je, to se ukáže v neděli, kdy doma přivítá v dalším kole předposlední Kolín. "Jestli podáme stejný výkon jako v Jihlavě, tak nebudeme mít šanci," upozorňuje Rousek. "Už se totiž nebude stávat, že soupeř nevyužije ani ty nejvyloženější šance."

Jihlava - HC Letci 1:2 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
45. Úlovec (Hrbatý) - 19. Kučera (Bouřil), 26. Jelínek. Rozhodčí: Kukeně - Přibyl, Stehlík. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 67. Střely na branku: 22:31.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka