Letňanští muži rozdrtili Žižkov vysoko 12:2
neděle 28. září 2014

Dva zápasy a 19 vstřelených gólů. Áčko Letců se baví

Na úvod oceňované vítězství 7:0 nad Lomnicí a tentokrát kanonáda 12:2 proti Žižkovu. Tým letňanských mužů prožívá velice povedený vstup do nové sezony. "Proti Žižkovu jsem s body tak nějak počítal, s Lomnicí nad Popelkou jsem to bral padesát na padesát, takže čtyři body po dvou zápasech, to je určitě dobrý výsledek," nezastírá hlavní trenér áčka Jan Doutnáč.

Letci se proti Žižkovu dobře pobavili a vylepšili si nejen skóre, ale také náladu do dalších zápasů. Souboj s outsiderem probíhal podle očekávání, i když úplně ne ve všech směrech. Tým se totiž po vedoucí brance ukolébal a nechal soupeře vyrovnat.

"Ten letošní první inkasovaný gól mě trošku mrzí. Špatně jsme pokryli hráče, což bylo způsobené tím, že jsme dali rychlý gól a pánové měli pocit, že už je hotovo," říká s úsměvěm Doutnáč, jehož svěřenci však během minuty stačili vedení vrátit na svou stranu.

Na obavy o vítězství tak vlastně nebyl ani čas. Všichni cítili, že mají nad Žižkovem jasně navrch. Áčko mělo obrovskou převahu, zasypávalo hostující branku hromadou střel a i když se soupeřův gólman i obránci snažili, co jim síly stačily, na solidní výsledek to zkrátka bylo málo.

Hattrickem se blýskl kapitán Jan Mišner, kterého však zastínil čtyřmi trefami ještě jeden hráč - Martin Kotyra. Ještě loni hlavní opora juniorů posílila pro letošní sezonu áčko. A posila to bude nejspíš velká.

"Pak už jsme dávali góly do prázdné branky, kluci si tam z toho dělali chvílemi srandu. V podstatě šlo jenom o to, jak bude vypadat skóre. Žižkov nás nemohl prověřit, byl špatný. Měl málo hráčů a z toho tam bylo tak pět hokejistů. Zbytek byl opravdu hodně slabý," uvědomuje si Doutnáč realisticky.

HC Letci - Žižkov 12:2 (3:1, 5:0, 4:1)
Branky a nahrávky:
5. Kotyra (Horáček), 9. Valder (Štěpán), 20. Mišner (Uhlíř), 27. Kadaně (Mrázek, Horáček), 30. Král (Bílek, Kotyra), 33. Kotyra (Bílek, Boček), 34. Valder, 38. Mišner (Neuman), 41. Mišner (Štěpán), 50. Kotyra, 54. Kotyra (Král, Boček), 54. Valder - 8. Fojt (Kindl, Černý), 55. Rosenberg (Bíza).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka