Letci uhájili další výhru i vedení v tabulce
neděle 28. září 2014

Mladší dorost šlape, ale trenéři velí: Důraz před bránou!

Mladší dorostenci Letňan potvrdili vedoucí postavení v extraligové tabulce, když si v dramatickém zápase poradili s Kolínem a vyhráli 4:3. Byla to jejich šestá výhra ze sedmi zápasů letošního ročníku, trenér Martin Rousek však úplně spokojený není. "V závěru jsme si málem všechno pokazili, protože jsme v předposlední minutě inkasovali gól a dovolili soupeři hrát power play."

Jak už to u mladšího dorostu bývá zvykem, znovu se hrál hodně rušný zápas. Svěřenci hlavního kouče Tomáše Blažka a jeho asistenta Rouska sice měli celou dobu převahu, jenže ji nedokázali promítnout do výsledku. Góly ne a ne přijít.

Důvod? Nedostatek důrazu před brankou. Kvůli tomu neměli hráči v první polovině utkání žádnou velkou šanci a naopak sami z jednoho protiútoku inkasovali.¨V poslední minutě první třetiny se naštěstí podařilo Bouřilovi vyrovnat, což mužstvo trochu uklidnilo, ale...

... Letci v 38. minutě znovu prohrávali. A i tady za to mohl nedůraz před bránou, tentokrát před tou vlastní. "S tímhle jsme měli problémy i v předchozím zápase v Jihlavě. Soupeř se dostane šestkrát před gólmana a dá z toho tři góly. My na druhé straně něco podobného nedokážeme, nám se tam nechce," štve Rouska.

Téma příštích tréninků je jasné, i když mužstvo dokázalo utkání ve třetí třetině otočit. K rozhodujícímu gólu mu pomohla přesilovka, v níž od modré vystřelil Lytvynov, jehož ránu stačil tečovat Rousek junior před gólmanem těsně nad jeho lapačku.

Běžela 57. minuta a Letňany se dostaly do dvougólového trháku. Zdálo se, že je rozhodnuto. Ovšem tak úplně to pravda nebyla, jelikož Kolínští vybojovali puk u zadního mantinelu a znovu skórovali z předbrankového prostoru. "Přitom tam byli čtyři naši a čtyři hráči soupeře. Takových gólů dostáváme nejvíc. A sami nejsme schopni dát gól z dorážek."

Byla to zbytečná komplikace, protože díky tomu mohl hrát Kolín power play. Nechybělo mnoho a málem i vyrovnal: "Kotouč tam ještě lítal kolem brankoviště, byly to docela nervy. Nakonec ale máme zasloužené vítězství," uzavírá Rousek, jehož tým čeká v neděli utkání v Pardubicích.

HC Letci - Kolín 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky:
20. Bouřil (Lytvynov), 40. Danov (Rousek, Bouřil), 48. Sklenář (Kučera), 57. Rousek (Lytvynov) - 14. Pokorný (Martínek), 38. Martínek (Pokorný), 59. Bedrník (Kellner, Kronus). Rozhodčí: Šťovíček - Bednářová, Vršecký. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Diváci: 56. Střely na branku: 48:20.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka