Trenér Nikl byl po dlouhé době spokojený
pondělí 06. října 2014

Junioři si vyříkali chyby a stříleli góly. I v přesilovkách

Sice během víkendu jednou prohráli, přesto byl trenér letňanských juniorů Jiří Nikl po dlouhé době spokojený. Může za to povedený zápas v Kladně, kde Letci poprvé v sezoně skórovali v přesilových hrách a navíc přivezli domů velice potěšující výsledek 4:1. "Je to pro nás povzbuzení do dalších zápasů a doufám, že v takových výkonech budeme pokračovat," říká Nikl po skalpu "pézetky".

Zkušený kouč v posledních týdnech žehral především na disciplínu. Ať k hráčům promlouval po dobrém, či po zlém, pokaždé juniorku srážely inkasované góly po zbytečných vyloučeních. A pokaždé z toho byla zbytečná prohra.

Situace se však, zdá se, konečně obrací k lepšímu. Pravda, v utkání s Litoměřicemi, které Letci doma prohráli 2:3, hrála kázeň zase svou roli. "Vedli jsme 2:1 a nechali se vyloučit. Soupeř naši chybu potrestal a ještě se dostal do vedení, které už jsme nedokázali smazat," říká Nikl.

Částečně i smůlovatě, jelikož si tým v závěru dokázal vytvořit veliký tlak, jenže se potvrdilo, že se na góly nadře.

Ovšem poctivá práce se, jak už bylo zmíněno, vrátila v utkání s PZ Kladno. Výsledkem byly čtyři vstřelené branky a především dvě využité přesilovky, což je u juniorky něco nevídaného. "Dosud jsme v početní výhodě nedali gól," usmívá se Nikl, na němž bylo poznat, že má z výkonu radost. "Hráče jsem samozřejmě pochválil. Jsem rád, že dodrželi, co jsem jim řekl."

V čem tkví obrat? Podle trenéra především v dobré partě, která v Kladně dokázala držet při sobě. "Klíčem k úspěchu bylo, že si to kluci vyříkali mezi sebou, a na ledě je to hned poznat. S Kladnem to byla paráda. I když jsme po dvou třetinách vedli 4:1, tak jsme i v té třetí předvedli ukázněný výkon. Soupeř neměl příležitost, aby s výsledkem ještě něco udělal."

HC Letci - Litoměřice 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
Branky domácích:
Minář, Uhlíř. Asistence: Major, Neuman, Pavičevič.

PZ Kladno - HC Letci 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)
Branky hostů:
Homolka, Zeliska, Rulf, Bartoš. Asistence: Štosek, Kazda, Uhlíř.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka