Letci v Lounech smazali tříbrankové manko
pondělí 06. října 2014

Obrat snů! Muži zachránili body dvě vteřiny před koncem

Po polovině zápasu prohrávali už o tři góly a těžko by si v tu chvíli na ně někdo vsadil. Jenže letňanští muži v neděli předvedli něco nevídaného - dokonalý hokejový obrat. Se šťastnou tečkou, která nemohla být ani trochu lepší, protože stav 0:3 v Lounech otočili ve vítězství 4:3 rozhodujícím gólem z hokejky Jana Valdera. Zpozorněte, pouhé dvě vteřiny před koncem. Dvě vteřiny!

Tohle se opravdu jen tak nevidí. "Jestli jsem něco podobného zažil? Jako trenér určitě ne," přiznává trenér Jan Doutnáč. "Byl to bláznivý zápas, ale se šťastným koncem."

Do konce utkání zbývalo 12 vteřin, když se vhazovalo ve třetině domácích. Pak se stalo něco nevídaného...

První střelu Lounští od letňanského obránce zblokovali, jenže pak špatně vyhodili kotouč a hosté dostali druhou příležitost. Když od modré přijal Jan Mišner křižný pas, takřka všichni muži soupeře mu padli do střely. A tak našel najíždějícího Jana Valdera, který těsně před sirénou propálil gólmana. "Jen jsem zavřel oči a doufal, že to projde," svěřoval se po utkání.

Domácí byli tak konsternovaní, že časoměřič už nechal čas doběhnout bez dalšího vhazování.

Letci tak potvrdili roli favorita a po třech utkáních Pražského přeboru zůstávají bez ztráty bodu. Přitom v dostizích s hlavním rivalem z pražské Hvězdy může každá ztráta hrát velmi důležitou roli.

A to v poslední třetině hosté přežili téměř sedmiminutové oslabení 3 na 5, v němž jako zázrakem neinkasovali jediný gól. V tu chvíli už byl vyloučen do konce utkání Tomáš Zima a za následné protesty i trenér Jan Doutnáč. Do té doby slušné utkání se začalo vyhrocovat. Ale hráči se obětovali, lehali do střel, bojovali.

Letci se příliš dlouho aklimatizovali na venkovním hřišti. "Protože do té doby jsme ani v soutěži, ani v přípravě žádné utkání venku nehráli. Pomalý led v Lounech nám vůbec nesvědčil, v první třetině to vypadalo, že kluci neumějí zrychlit," líčil Doutnáč.

Jenže zatímco Lounům patřila první půlka bitvy, druhou převzali Pražané. Gólová "stíhačka" začala ve 35. minutě a ještě do druhé přestávky už prohrávali pouze o jedinou branku.

Obrat z 0:3 na 4:3 může tomuto týmu ještě více pomoct do sezony. "Soupeř byl kvalitní, přesto jsme se nepoložili," dodává Doutnáč. "Je to pro nás dobré znamení. Kluci se hecovali, v dobrém si nadávali a nezabalili to. Je vidět, že máme vnitřní sílu."

Louny - HC Letci 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky:
2. M. Dittrich (Hloucha), 7. Veselák (Šedivý), 31. Svoboda (Srb, M. Dittrich) - 35. Šramota (Valder), 37. Štěpán (Šramota), 44. Šramota (Mišner, Štěpán), 60. Valder (Mišner). Rozhodčí: Armstark - Hrubý, Pichlík. Vyloučení: 12:7, navíc Zima (Letňany) 5 min. + do konce utkání + trest ve hře hráčské lavici. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 29:44.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka