Letci rozstříleli Beroun, pak podlehli Hvězdě
pondělí 13. října 2014

Juniorku uspokojil slabý soupeř. Štve mě to, láteří trenér

Dvě naprosto odlišná utkání zažili o víkendu letňanští junioři. Zatímco v pátek doma rozstříleli Beroun, kterému nasázeli "desítku", v neděli doplatili právě na vlastní střeleckou nemohoucnost a proti pražské Hvězdě dali jen jediný gól. Což znamenalo těsnou porážku 1:2 a páté zaváhání v dosavadní sezoně. Letcům zbývá do poloviny základní části poslední zápas, zatím se pohybují ve středu tabulky.

Trenér Jiří Nikl tvrdí: "Vím, že tenhle mančaft má na lepší umístění. Jenže si utkání prohráváme sami." Pátečnímu vítězství 10:4 nad Berounem přitom nevěnoval příliš velkou pozornost. "Byl to slabý soupeř. Spoustu puků jen vyhazoval a většinu utkání se bránil."

Paradoxně litoval, že Letci narazili na Beroun před těžkým zápasem s Hvězdou.

"Protože většina hráčů během pátečního utkání polevila a začala tahat kotouč na sebe. To jsme si bohužel přenesli i do nedělního souboje, kde nás však čekal jiný protivník."

Proti Berounu se hattrickem blýskl Marek Homolka, střelecky se prosadilo hned sedm hráčů. V neděli ovšem jen jeden - Aleksandr Poljanyčka, který stejně jako Tomáš Honetschlager vypomáhá Letcům na střídavý start.

Letci tento pátek zakončí první polovinu základní části proti Klášterci nad Ohří. Niklovi do této doby udělala největší radost výhra na ledě PZ Kladna, kde jeho svěřenci předvedli bezchybný výkon.

"Ale jinak se srážíme sami vlastními hloupými chybami i nedisciplinovaností. Proti Hvězdě jsme za dvě třetiny vystřelili desetkrát na bránu, až ve třetí jsme tento počet téměř zdvojnásobili. Zase jsme začali hrát pozdě."

HC Letci - Beroun 10:4 (4:1, 4:2, 2:1)

Branky domácích: Homolka 3, Uhlíř 2, Špičan, Major, Poljanyčka, Štosek, Neuman. Asistence: Honetschlager, Keller, Kučera, Poljanyčka, Neuman.

HC Letci - Hvězda Praha 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branka domácích: Poljanyčka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka