Mladší žáci nadělovali, starší nezklamali
úterý 14. října 2014

Malým Letcům se zadařilo. Pětka s šestkou si zastřílely

Letňanské žáky čekaly o víkendu boje o další soutěžní body. Pátá třída po skvělé druhé třetině nakonec hladce zvítězila ve Vlašimi. Šestka odehrála dvě rozdílně těžká utkání, ale v obou případech se mohla radovat z plného bodového zisku. Sedmáci znovu se dvěma pětkami srdnatým výkonem vybojovali remízu s Vlašimí. Letci z osmičky se pak mohli radovat v jednom ze dvou případů.

Pětka vyhrála ve velkém stylu

Páťáci potvrdili skvělou formu a znovu nadělovali. Podruhé za sebou vstřelili osm branek, přičemž inkasovali pouze jedinou a z Vlašimi tak mohli odjíždět spokojeni.
 "Podali jsem velice kvalitní výkon plný energie a skvělého pohybu," vysvětloval trenér Jan Zlatohlávek hlavní příčinu vysokého vítězství.

Velice pozitivně shledával koncentrovanost a dodržování icetimu svých svěřenců. "Bylo to naše nejlepší utkání sezony z hlediska rychlosti střídání, hráči chodili poctivě a rychle střídat, což se odrazilo na našem tempu hry, kterému soupeř nestačil, a v polovině zápasu fyzicky odpadl," dodává Zlatohlávek. Kromě skvělého výkonu celého týmu kouč vyzdvihl i některé jedince. "Speciální pochvalu zaslouží útočné duo Viktor Štípek a Patrik Uher za pohledné kombinace."

5. třída: Vlašim - HC Letci 1:8 (1:2, 0:5, 0:1)
Branky hostů: Štípek 3, Šíba 2, Panýr, Šercl, Uher. Asistence: Uher 2, Štípek 2, Sabol, Van Luyk, Kalista.

Šesťáci pálili dvakrát ostrými

Šestka Letců si o víkendu s chutí zastřílela. Za dva zápasy dohromady nastřílela 24 gólů, což je úctyhodná bilance. Nejprve v dramatické přestřelce šesťáci porazili Mladou Boleslav 10:9. V druhém utkání pak už daleko jednoznačněji přejeli Pardubice na jejich ledě.

S Mladou Boleslaví to byl tuhý boj od první do poslední minuty. "V první třetině jsme neproměnili spoustu šancí, naopak Boleslavi tam padlo skoro všechno. Rozhodující moment zápasu bylo, když jim nebyl uznán gól na 4:1, protože hráč, který ho dával, nebyl v zápise. Od té doby byli Boleslavští trošku nalomení. My jsme naopak situace využili a chytili jsme se ve hře," popisoval nevšední průběh duelu trenér Martin Uldrich. 

Letňany i po hektické třetí dvacetiminutovce nakonec zápas zvládly, ovšem s defenzivní prací svého celku kouč Uldrich nemohl být spokojený. "Dostat devět gólů doma je špatné. V obranné činnosti máme rezervy, ale snažíme se na tom pracovat." 

Na východě Čech to už byl jiný šálek čaje. "V Pardubicích jsme čekali těžší zápas, byla to poměrně jednostranná záležitost. Za stavu 1:4 nastal určitý pokles v koncentraci, ale povedlo se nám to udržet, přidat ještě dvě branky a nahnat si dobré skóre. Mohli jsme i prostřídat všechny tři brankáře, aby si na to každý mohl sáhnout," hodnotil jednoznačný průběh utkání.

6. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 10:9 (0:2, 6:3, 4:4)
Branky domácích: Čech 2, Tůma 2, Václavík 2, Broš, Strnad, Novotný, Vlasák. Asistence: Strnad 2, Pinkas 2, Tůma, Smrt, Broš.

Pardubice - HC Letci 4:14 (1:4, 1:6, 2:4)
Branky hostů: Strnad 3, Václavík 2, Tůma 2, Ullrich 2, Vlasák, Čech, Straka, Bucek, Smrt. Asistence: Strnad 2, Tůma 2, Barratt, Straka, Václavík, Čech, Vojta, Broš.

Sedmička stále bojuje s přesilou

Letňanští sedmáci bohužel nevyhráli už potřetí v řadě, kdy po remíze ve Vlašimi 4:4 vezli domů pouze bod. "Odehráli jsme dobře první třetinu, kdy jsme získali dvoubrankový náskok. Pak jsme trošku polevili a soupeři umožnili vyrovnat. V poslední dvacetiminutovce jsme znovu vedli o dva góly, nicméně po zbytečných individuálních chybách jsme vedení ztratili v posledních dvou minutách," popisoval průběh utkání trenér Martin Rousek.

Sedmička má už od začátku sezony obrovský problém. Tým hraje pouze na dvě pětky, a přestože se Letcům z počátku výsledkově dařilo, nedostatek sil se už pomalu začíná projevovat. "Je to těžké hrát každý zápas na dvě lajny, na hráčích už je vidět únava. Navíc většina týmů má starší kluky, kteří mají lepší střelu a jsou produktivnější."

7. třída: Vlašim - HC Letci 4:4 (0:2, 2:1, 2:1)
Branky hostů: Zrcek 3, Adamec. Asistence: Adamec 2, Stupka.

Výsledkové výkyvy pokračují

Osmička Letců zatím v letošní sezoně předvádí výsledkově nevyrovnané výkony. Svěřenci kouče Ladislava Kadaněho to předvedli opět tento víkend. Nejprve podlehli doma Mladé Boleslavi, den poté se vytáhli v Pardubicích.

Letňany s Boleslaví neodehrály špatné utkání, ale na body to nestačilo. "V sobotu jsme po individuálních chybách prohráli, bylo to vyrovnané utkání nahoru dolů. Oni vždy dali gól, my srovnali a hned nato dali gól. Jinak vyrovnané utkání," popisoval Kadaně, co se dělo na ledě.

Ve druhém víkendovém duelu výrazně ovlivnil průběh zápasu incident hned z úvodu. "V neděli rozhodl hned začátek, kdy jejich hráč udělal faul do konce utkání. Zranil tím našeho hráče, kterému naštěstí nic není. Nicméně z následné přesilovky jsme dali gól," říká. Přestože osmáci odehráli druhou dvacetiminutovku bez problémů, v závěru duelu se projevila koncentrace. "Na konci jsme udělali dvě chyby a trochu zdramatizovali utkání, zaslouženě jsme ale vyhráli."

8. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Branky domácích: Klimo, Pinkas, Vlček. Asistence: Rudolf, Pinkas, Duchan.

Pardubice - HC Letci 3:6 (0:1, 0:2, 2:3)
Branky hostů: Pinkas 3, Duchan 2, Klimo. Asistence: Riley 2, Vlček 2, Tzovairis, Kloutvor, Výrut.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka