Letci těsně prohráli na ledě Hvězdy
pondělí 20. října 2014

Pár osudových vteřin. Muži po nich ztratili pražské derby

Těžko hledali po porážce slova, vždyť na tu bitvu se soustředili dlouho dopředu. Jenže v derby Pražského přeboru na ledě Hvězdy rozhodly dva nešťastné momenty. Letňanští muži ztratili zápas během šestnácti vteřin třetí třetiny, když inkasovali dva slepené góly a prohráli 3:4. Promarnili tak příležitost odskočit svému rivalovi na rozdíl čtyř bodů a místo toho se spolu dělí o vedení v tabulce.

I trenér Jan Doutnáč chvíli přemýšlel, jak důležitý zápas zhodnotit. "Jestli jsme byli frustrovaní? Jo i ne," odvětil. "Byli jsme hned po utkání naštvaní, na druhou stranu v šatně hned zazněla slova, že se nic neděje. Budeme jim to chtít doma vrátit. A doufám, že vrátíme."

Když tyhle dva týmy proti sobě nastoupily v přípravě, utkání se kvůli emocím ani nedohrálo. V sobotu? Naprosto vyrovnaný a férový duel plný bruslení a kombinace, s početnou návštěvou a minimem vyloučení.

Ne že by se hrálo v rukavičkách. "Souboje se dohrávaly, ale oba mančafty makaly naplno a byl to opravdu dobrý hokej," líbilo se Doutnáčovi. "První třetina byla jejich, my pak skóre otočili. No a potom ten konec..."

O závěrečné části se nemluví snadno. Běžela 51. minuta, když si Letci, oslabení o zraněného centra Petra Bílka, dali nešťastný vlastňák a Hvězda srovnala na 3:3. Opaření hosté ztratili koncentraci a soupeř po 16 vteřinách udeřil znovu. "Dva naši hráči vyrazili do rohu a nepokryli si prostor před brankou. Pak už jsme nevěděli, co s tím. Nebyla šance vyrovnat," líčí Doutnáč.

Muži tak v pátém kole utrpěli první porážku v sezoně. Šanci na odvetu s Hvězdou budou mít v posledním utkání před Vánocemi, kdy ji 20. prosince přivítají na svém ledě. Výhoda domácího prostředí je přitom v těchto derby zřetelná kvůli odlišným rozměrům kluziště. Zatímco Hvězda hraje na širokém, Letňany mají úzké.

"Jim se u nás nebude hrát snadno, stejně jako nám se nehrálo snadno u nich," věří trenér Doutnáč. "Snad toho využijeme."

Hvězda Praha - HC Letci 4:3 (2:1, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky:
12. Malý (Křepelka), 13. Láska (Nacházel), 51. Hučko, 52. Hrubant (Křepelka) - 6. Kotyra, 22. Chvojka (Kadaně), 25. Bílek (Král, Koubík).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka