neděle 23. října 2011

Mladší dorost porazil na domácím ledě Liberec

Po skvělém výkonu si mladší dorost připsal tři důležité body za vítězství 6:4 proti Bílým Tygrům z Liberce. V těžkém utkání dokázali Letci otočit nepříznivý vývoj utkání a udržet vedení až do konce.

Vynikající výkon předvedli mladší dorostenci v zápase proti Bílým Tygrům. Po první třetině svítilo na tabuli nepříznivé skóre 2:1 ve prospěch hostů. Ve druhé třetině ale dokázali Letci vstřelit 4 branky a otočili vývoj utkání ve svůj prospěch.

Utkání se hrálo od samého začátku ve vysokém tempu. Trochu více ze hry měli Liberečtí hráči, nicméně skvělý Kosina v domácí brance držel čisté konto. Ve 12. minutě prolétl obranou Liberce Karabáček, nedal brankaři hostí šanci a Letci šli do vedení 1-0.
Liberec však nepolevil a 2-mi slepenými brankami Zachy Lakatoše v rozmezí 1 minuty dokázal v 16. minutě utkání otočit (1-2)
Do kabin se tak šlo za stavu 2-1 pro Tygry z Liberce.

Ve druhé třetině předvedli Letci nevídaný výkon. Ihned po úvodní buly opět zaúřadoval Karabáček, když v čase 20:15 srovnal skóre na 2-2. Liberecké tento vývoj očividně zaskočil, na jejich hokejky se vloudila nervozita a jakékoli pochyby o dalším vývoji utkání vymazal domácí Kosina v brance, který pokryl veškeré pokusy hostí o zvrat utkání. V 34. minutě dokázali Letci v rozmezí 5-ti minut přidat další 3 branky když skóroval Polyanychka, hattrick dovršil Karabáček a 5. gól přidal Dyrynk.
Zdrcený Liberec odcházel do kabiny za nepříznivého stavu 2-5.

Do třetí třetiny vlítli Liberečtí hráči s maximálním nasazením, jejich šance ale končili na skvělé domácí obraně nebo Kosinově výstroji. Ze hry měli více hosté, nicméně až do 50. minuty nebyli schopni Kosinu překonat. V 51. minutě se po tlaku na brankovišti objevil puk před osamoceným Chlapíkem, který měl jednoduchou práci a poslal ho za záda bezmocného Kosiny (5-3).
Ve 45. minutě zbytečně oslabil svoje mužtsvo Čapek, když si neodpustil gestikulaci na rozhodčího a vysloužil si tak trest 2+10 a 3. třetinu v podstatě proseděl na trestné lavici.
Třetí branka nastartovala Liberec k ještě většímu úsilí. Hráči doslova bušili do Letňanské obrany a Kosina místy předváděl doslova zázraky. V 57. minutě se Liberec konečně prosadil z přesilové hry, když po přihrávce Chlapíka z levého rohu z mezikruží nádherně zavěsil Bělohorský (5-4).
Pro Letce nastali horké tři minuty, nicméně soupeře už k větší šanci nepustili a dnes velmi dobře hrající Karabáček přidal v liberecké power-play 6. gól Letců a potvrdil tak jejich vítězství.

Další utkání hrají mladší dorostenci už v pátek 28.10. na domácím ledě proti Hradci Králové (17:15).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka