Letci podlehli Mostu, pak porazili "béčko" Varů
pondělí 27. října 2014

Juniorce pomohly k triumfu i posily ze staršího dorostu

Těžko hádat, zda by letňanští junioři měli po víkendu více bodů, nebýt jejich velké marodky. Právě na to v páteční bitvě v Mostě doplatili nejvíc. Když v neděli doplnili úzký kádr o tři starší dorostence, udolali "béčko" Karlových Varů. "S výhrou budu spokojený vždycky. Zvlášť když to je s kvalitním soupeřem," liboval si trenér Jiří Nikl. Jeho tým si spravil náladu i díky bojovnosti a vysokému nasazení.

Vždyť Západočeši v první lize dlouho vedli skupinu Západ a v první vzájemné bitvě porazili Letce 3:0. "Jenže zatímco tehdy měli kádr doplněný o hráče z prvního týmu, tentokrát k nám přijeli v podobném počtu, s jakým hrajeme my," líčil kouč Nikl.

Nedělní duel tak byl soubojem rovnocenných soupeřů. Letňanští navíc zapracovali na disciplíně a v utkání měli jen čtyři vyloučení. I to se projevilo na vítězství 5:2, o které se gólově postarali dvoubrankový střelec Oleksandr Poljanyčka, Michal Neuman, Marek Urban a Matěj Chalupa.

Poslední dva jmenované - a obránce Dominika Hůlu k tomu - přitom týmu půjčil starší dorost, který hrál své zápasy v pátek a v sobotu. Junioři se totiž museli vypořádat s početnou marodkou, kterou v pátek rozšířily nešťastné zákroky v Mostě.

"Tam jsme poslední třetinu dohrávali se třemi obránci a šesti útočníky," říká Nikl. "Musím kluky pochválit, že se rychle adaptovali ve vyšší věkové kategorii. Ale v neděli jsme vyhráli týmovým výkonem a konečně jsme zase nefaulovali."

O dva dny dříve totéž říct nemohl. "Znovu jsme byli hodně vylučovaní, což plynulo z toho úzkého kádru. Ale proti Varům mi udělalo radost nasazení, jaké mužstvo předvádělo," dodal letňanský trenér.

Letci jsou v tabulce osmí z deseti, uplynulý víkend si připsali čtvrté vítězství v sezoně. "Snad na to navážeme i příště a budeme pokračovat ve zlepšených výkonech," přeje si lodivod.

V pátek tým čeká předposlední Kobra, v neděli lídr z Ústí nad labem.

Most - HC Letci 6:2 (2:0, 1:0, 3:2)
Branky hostů: Poljanyčka, Homolka. Asistence: Pavičevič 2, Poljanyčka.
 
HC Letci - Karlovy Vary "B" 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Branky domácích: Poljanyčka 2, Neuman, Urban, Chalupa. Asistence: Štosek, Hůla, Pavičevič, Zeliska, Neuman.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka