Letňanský tým čeká reprezentační pauza
neděle 02. listopadu 2014

Mladší dorost neuspěl na Kometě. Sok Letcům odskočil

Vítězství s porážkami střídají v poslední době mladší dorostenci Letňan. Zatímco před týdnem slavili triumf nad Českými Budějovicemi, nyní prohráli 3:5 na ledě brněnské Komety. Po zaváhání ve 14. kole extraligové skupiny Střed si Letci svého nedělního přemožitele nechali bodově odskočit už na rozdíl tří bodů a zůstávají tak ve středu tabulky. Teď je čeká desetidenní reprezentační přestávka.

S Kometou to nebyl vůbec jednoduchý zápas. "Věděli jsme, že je Brno silný soupeř," přiznal trenér Tomáš Blažek. Jeho tým to poznal už na konci září, kdy se Pražané s Brňany utkali poprvé. Tehdy Letci doma urvali dva body v prodloužení, zato tentokrát už od začátku ztráceli.

Do druhé třetiny sice šli ještě za těsného stavu 1:2, jenže Kometa v prostředním dějství přidala další gól a ve 46. minutě dokonce zvyšovala už na 5:1. "I za této situace jsme stále věřili, že můžeme s výsledkem něco udělat, taktiku jsme měli dobrou," říkal po utkání Blažek. "Podařilo se nám snížt na 3:5, jenže jsme nedokázali využít přesilovky."

Snížení na 3:5 už přišlo z hole Lukáše Rouska příliš pozdě, až v 57. minutě. Ve třetí třetině ale Letci zaznamenali výrazné zlepšení. "Protože jsme po brankách v první části poslední třetiny přestali hrát a nepokryli si hráče před brankovištěm. Také jsme byli zbytečně vylučovaní," naštvalo Jana Konečného, jednoho z domácích trenérů.

"Myslím ale, že Brno tentokrát vyhrálo zaslouženě,"
přiznal sportovně letňanský protějšek Blažek.

Teď má necelé dva týdny na to, aby mužstvo zregeneroval během reprezentační pauzy. Po ní se do soutěžního kolotoče vrátí Letci 13. listopadu bitvou proti Jihlavě.

Kometa Brno - HC Letci 5:3 (2:1, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 4. Süss (Zábranský), 15. Škvrně (Zábranský), 32. Novák (Mikyska), 43. Süss (Škvrně, Gajarský), 46. Matula - 13. Sklenář (Danov), 49. Lytvynov (Kučera), 57. Rousek (Štěbeták). Rozhodčí: Dědek - Paulík, Vašíček. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 69. Střely na branku: 32:37.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka