Mladší dorost se udržel čela tabulky
čtvrtek 13. listopadu 2014

Fabiánkův hattrick dovedl Letce k vítězství nad Jihlavou

Nesmírně vyrovnaná je skupina Střed ELIOD extraligy mladšího dorostu. Každá bodová ztráta bolí dvojnásob. I proto je důležité, že Letci před závěrečnými třemi zápasy nezaváhali doma s Jihlavou, kterou porazili 4:2. Tři góly vstřelil Tomáš Fabiánek.

Letňanský mladší dorost si zkomplikoval život předchozí prohrou s Kometou Brno, kvůli které si nechal nejlepší čtyřku lehce poodskočit. Další ztrátu ale nenabral. V duelu s Jihlavou Letci potvrdil roli mírného favorita, když ani jednou neprohrávali a vedli od poloviny první třetiny.

To se poprvé v utkání prosadil Fabiánek, když po dvaceti vteřinách využil přesilovou hru. Za necelé dvě minuty pak tentýž hráč zvýšil už na 2:0, když znovu využil spolupráce s Dominikem Sklenářem.

Hosté sice ve druhé třetině snížili, ale domácí v úvodu třetí třetiny znovu odskočili na rozdíl dvou branek. A když po dalším jihlavském snížení uzavřel skóre dokonaným hattrickem Fabiánek, který v 58. minutě využil přesilovku dokonce už po 14 vteřinách, bylo rozhodnuto.

"Bylo to vyrovnané utkání, po reprezentační pauze lehce nervózní z obou stran. Týmům trochu trvalo, než se dostaly do tempa, ale byl to bojovný zápas hraný nahoru dolů. Snesl podle mě přísnější měřítka mladšího dorostu," zhodnotil duel kouč Letců Tomáš Blažek.

Toho trochu mrzelo, že jeho svěřenci v závěru druhé třetiny nevyužili dvojnásobnou přesilovku. "Bylo by to pak možná trochu klidnější," myslí si trenér letňanského mladšího dorostu, který se tři kola před koncem základní části nedívá na tabulku.

"Nemá to smysl, zatím to nic neřeší. Naše skupina je velmi vyrovnaná a až na poslední tři týmy může každý porazit každého. Až na konci se všechno sečte a my budeme vědět, jak jsme dopadli," nechce spekulovat o dalším možném vývoji Blažek.

Jeho tým čeká v neděli utkání na ledě posledního Kolína, které musí bezpodmínečně vyhrát. V posledních dvou kolech se totiž střetne s nejsilnějšími možnými soupeři - nejprve přivítá doma nyní druhé Pardubice a poté zamíří do Hradce, aktuálního lídra tabulky. Jejich souboj v rámci 14. kola ovládli Hradečtí 3:2 po prodloužení.

HC Letci - Dukla Jihlava 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Fabiánek (Sklenář). 13. Fabiánek (Sklenář, Danov), 46. Rousek (Kučera, Štěbeták), 58. Fabiánek (Nedorost) - 32. Musil (Vála), 49. Vrátný (Jindra, Mareš). Rozhodčí: Šťovíček - Vršecký, Krivák. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:1. Diváci: 67. Střely na branku: 36:28.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka