Muži slaví čtvrtou výhru v řadě a vedou
neděle 16. listopadu 2014

Těsné vítězství na Kobře udrželo Letce v čele tabulky

S první polovinou sezony musí být muži Letců spokojení. Z devíti duelů osm vyhráli a v pražském přeboru drží první příčku. Naposledy uspěli na Kobře, kde si poradili s místním béčkem, i když to znovu nebylo jednoduché utkání. Nakonec ale vyhráli 3:2.

"Soupeř hrál moc dobře. My jsme sice měli asi více šancí, ale bylo to hodně vyrovnané. Jelikož prohráváme skoro v každém zápase, tak nás to ani tentokrát moc nerozhodilo," přiznal kouč letňanských mužů Jan Doutnáč.

Jako první sice šli díky Šramotovi do vedení Letci, domácí ale ještě v první třetině skóre otočili. Ve zbytku utkání už se ale prosazovali pouze hosté. Na 2:2 nejprve ve druhé třetině vyrovnal Král a vítěznou branku si připsal pět minut před koncem Horáček.

Jednalo se přitom spíše o ubojovaný vítězný gól, než o hokejovou parádu. Připustil to také Doutnáč: "Zpoza branky se natlačil před ní a nějak se mu podařilo zasunout puk pod gólmanem do branky. Nikdo neví, kudy to prošlo, navíc pak byla branka posunutá, takže to bylo hodně hraniční."

Rozhodčí však nakonec gól uznali a hosté se mohli radovat z úspěšného obratu. A to i přesto, že opět museli nasadit do obrany několik útočníků, když kmenoví obránci, kteří mohou zasáhnout do hry, jsou momentálně v kádru Letců pouze dva.

Proč pak podle Doutnáče museli Letňanští dohánět ztrátu po nepříliš povedené první třetině? "Na vině je podle mě opět náš jediný páteční trénink, po kterém jsme po 16 hodinách šli do zápasu. Trénink jsme pak fakticky vybruslovali až právě v té první třetině."

"V týmu je ale pohoda, hecujeme se, někdy až moc. Do sezony jsme šli s tím, že chceme skončit první a zkusit třeba i baráž. Tým máme dozrálý, kluci mají ideální věk, tak je nejvyšší čas něco dokázat," přeje si Jan Doutnáč.

Kobra Praha "B" - HC Letci 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Branky hostů: Šramota, Král, Horáček.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka