S Vary a Litvínovem dohromady 2:9
neděle 23. listopadu 2014

Nejhorší víkend staršího dorostu přinesl dvě porážky

Zatímco po pondělním vítězství nad Kladnem byl trenér staršího dorostu Milan Antoš s předešlými duely hodně spokojený, víkendové duely mu radost neudělaly. Jeho svěřenci v nich předvedli nejhorší výkony v sezoně a dvakrát prohráli.

Letňanský starší dorost si sice v polovině listopadu připsal ze tří utkání jediné vítězství se zmíněným Kladnem, ale podle Antoše hráli Letci i ve zbylých dvou duelech důstojnou roli. Pro další dvě utkání s Karlovými Vary a Litvínovem to bohužel neplatilo.

Na západě Čech nejprve vyšli střelecky na prázdno (0:3) a následně se dlouho nemohli prosadit ani v domácím prostředí proti Litvínovu. Tomu nakonec dokázali ve třetí třetině vstřelit alespoň dvě branky, přesto prohráli jasně 2:6.

"Herně za sebou máme nejhorší víkend v sezoně. Ať jsme se snažili sebevíc, tak to prostě nešlo. Mužstvo bylo takové zaražené," kroutil hlavou po dvou jasných porážkách Antoš a dodal: "Někdy se stane, že prohrajete. Zklamal mě ale náš přístup."

Antoš přiznává, že oba poslední duely jsou nejen pro něho, ale i pro celý tým ponaučením do budoucna. Nebo by alespoň měly být.

"Byla tam jak únava, tak nesoustředěnost a také určité frajeřinky, které nám jinak nejsou vlastní. Nyní musíme hráče namotivovat, aby se i dál chtěli zlepšovat," přiznává letňanský kouč a věří, že to bude brzy: "Už jsme měli bojovou poradu. Snad to bude lepší už příští týden."

Koncem listopadu čekají starší dorostence další dva zápasy. Nejprve se v pátek představí v Plzni a poté v sobotu přivítají doma Chomutov.

Karlovy Vary - HC Letci 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Pastyřík (Hauzr), 25. Davídek (Trapl, Vápeník), 56. Janata. Rozhodčí: Grech - Fiala, Havelec. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 62.

HC Letci - Benzina Litvínov 2:6 (0:3, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 42. Brabec, 50. Procházka (Horák) - 6. Reichel, 12. Reichel (Havelka, Drašar), 18. Reichel (Brejžek, Brzek), 27. Chmelař, 28. Havelka (Brejžek, Drašar), 48. Chmelař (Vébr, Leitner). Rozhodčí: Vojtěchovský - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 10:5, navíc Mařík (LET) 5 + do konce utkání a Kubát (LET) 10 min. osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 37. Střely na branku: 25:45.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka